Sadalītas ''Spēlmaņu nakts'' balvas • IR.lv

Sadalītas ''Spēlmaņu nakts'' balvas

21

Labākā izrāde – ''Mirušās dvēseles''; labākie aktieri – Daiga Kažociņa un Kaspars Znotiņš

Otrdienas vakarā jau septiņpadsmito reizi notika Teātra balvas “Spēlmaņu nakts” svinīgā pasniegšanas ceremonija. Pasākumā Dailes teātrī tika godināti labākie un veiksmīgākie 2009.-2010.gada sezonas iestudējumi un individuālie sniegumi 15 nominācijās, kā arī pasniegta žūrijas specbalva, balva par mūža ieguldījumu Teātra mākslā un citas godalgas, ziņo aģentūra LETA.

Par gada dramatiskā teātra izrādi žūrija atzina režisora Kirila Serebreņņikova veidoto Nikolaja Gogoļa “Mirušo dvēseļu” iestudējumu Latvijas Nacionālajā teātrī. Gada latviešu autora darba iestudējuma godu izpelnījās režisora Alvja Hermaņa “Ziedonis un Visums” Jaunajā Rīgas teātrī.

Gada aktrises balvu saņēma Daiga Kažociņa par Katrīnas lomu režisora Valtera Sīļa izrādē “Pierādījums”. Gada aktiera tituls tika piešķirts Kasparam Znotiņam par izrādi “Ziedonis un Visums”. Gada režisora titulu izpelnījās Viesturs Meikšāns par Valmieras teātrī veidoto izrādi “Plūdi un saulgrieži Straumēnu skaņās”.

Par gada aktrisi otrā plāna lomā tika atzīta Inga Siliņa izrādē “Vīns un nezāles” Valmieras teātrī, par gada aktieri otrā plāna lomā – Kaspars Gods izrādē “Hanana” Liepājas teātrī.

Gada jaunā skatuves mākslinieka balva piešķirta Madarai Saldoverei par tēlojumu izrādē “Melnais strazds” Latvijas Nacionālajā teātrī. Gada spilgtākās debijas godalga piešķirta Mārim Lācim par režisora darbu izrādē “Novakars. Kopasavilkums” Latvijas nacionālajā teātrī.

Par gada baleta mākslinieci atzīta Jūlija Gurviča par Auroras lomu “Apburtajā princesē” Latvijas Nacionālajā operā.

Kā ziņots, balva par mūža ieguldījumu teātra mākslā piešķirta aktierim, režisoram, teātra vēsturniekam un rakstniekam Kārlim Pamšem.

''Nordea bankas'' organizētajā skatītāju balsojumā par Gada aktrisi ar 3769 balsīm tika atzīta Guna Zariņa, par Gada aktieri ar 7152 balsīm – Kaspars Znotiņš, par gada izrādi ar 6364 balsīm – iestudējums “Ziedonis un Visums”.

Komentāri (21)

Kristaps ♫ Bedrītis 24.11.2010. 12.19

Par info noplūdi runājot – es personīgi nekādu “noslēpto dāvanu” nemeklēju, godīgi sēdēju pie TV un skatījos tiešraidi. Man rezultātus priekšlaikus paziņoja mājnieki, kas otrā istabā lasīja interneta ziņas. Ok, žurnālistiem tas ir tikai ētikas jautājums – krist vai nekrist kārdinājumā. Bet kāds taču viņiem šīs ziņas pienesa! Vai tad Spēlmaņu žūrijas nolikumā nav punkta par neizpaušanu? Ja nemaldos, Amerikas Kinoakadēmijai ir nācies pat izslēgt dažus savus locekļus līdzīgā gadījumā. Bet ko nu Latvijā…

+6
0
Atbildēt

0

Intars Labsvārds 23.11.2010. 22.04

Es gan priecātos, ja IR šo publicētu pēc Spēlmaņu nakts cermonijas beigām.

+8
-4
Atbildēt

0

Imants 23.11.2010. 22.05

-1 par priekšlaicīgu rezultātu paziņošanu

+8
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu