Aptauja: Vairāk nekā puse igauņu neatbalsta eiro ieviešanu • IR.lv

Aptauja: Vairāk nekā puse igauņu neatbalsta eiro ieviešanu

24
Ilustratīvs attēls: EPA/LETA

Eiropas Savienības valūtas popularitāte kritusies, par spīti eiro reklāmas kampaņai

Vairāk nekā puse Igaunijas iedzīvotāju neatbalsta eiro ieviešanu, atsaucoties uz socioloģisko pētījumu firmas "Saar Poll" veikto aptauju, piektdien vēsta interneta portāla "Delfi" Igaunijas versija.

Aptaujas dati liecina, ka pret eiro ieviešanu iebilst 52,8% respondentu, bet 34,2% aptaujāto Igaunijas iedzīvotāju atbalsta pievienošanos eirozonai. Savukārt 12,8% aptaujāto nav bijis viedokļa.

Jūnijā Igaunijā eiro atbalstītāju skaitu aptaujā apkopoja tirgus izpētes kompānija “TNS Emor”. Salīdzinot abus pētījumus atklāts, ka eiro atbalstītāju skaits ir sarucis no 39,48% jūnijā līdz 34,3%, kaut arī valsts īsteno eiro reklamēšanas kampaņu.

Jurists un vēsturnieks Anti Polametss, pēc kura rīkojuma "Saar Poll" veica aptauju, gan skaidro, ka pastāv pretrunas starp "Saar Poll" un Igaunijas Finanšu ministrijas pasūtītajām aptaujām, ņemot vērā neskaidros jautājumus un atbilžu iespējas ministrijas aptaujās.

"Saar Poll" laika periodā no 12. līdz 29.oktobrim aptaujājusi 1524 cilvēkus.

Jau ziņots, ka ar nākamā gada 1.janvāri Igaunija kļūs par 17.eirozonas valsti un pirmo Baltijas valsti, kurā tiks ieviests eiro.

Komentāri (24)

Eva Jēkabsone 15.11.2010. 22.54

Veiksmīgi tiek darbināta maldinošā propaganda par milzīgo cenu kāpumu dēļ Eiro. Arī Latvijā jau neskaitāmu cilvēku komentārus par šo tēmu esmu dzirdējusi – visiem ir nez no kurienes stipra pārliecība un “zināšanas” par to, ka Igaunijā viss nu paliek dārgāk, lai gan Igaunijā nav bijuši un neplāno būt.

+1
0
Atbildēt

0

Janis 12.11.2010. 15.54

Vārdu sakot igaunijā arī netrūkst tuvredzīgu un neizglītotu ļaužu.
Krona jau tagad ir piesieta EUR, kāda starpība vai to sauc EKK vai EUR.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu