Neapstiprinās informācija par čečenu finansējumu VL • IR.lv

Neapstiprinās informācija par čečenu finansējumu VL

41
Raitis Plauks, F64

Abdulmuslimovs draugiem esot lielījies par labām investīcijām futbola klubā un partijā VL

Informācija, ka partiju „Visu Latvijai” finansē čečenu uzņēmējs Beslans Abdulmuslimovs nav apstiprinājušās. Kā svētdienas vakarā secināja TV3 raidījuma „Nekā personīga”, tādējādi neveiklā situācijā nonākusi iekšlietu ministre Linda Mūrniece („Vienotība”), jo bez viņas gādības sabiedrība nebūtu uzzinājusi par drošības iestāžu aizdomām attiecībā uz čečenu finansējumu politikā. Partija „Visu Latvijai” (VL) uzskata, ka tikusi nepamatoti nomelnota, lai nepieļautu tās nokļūšanu pie varas.

Mūrniece 21.oktobra intervijā televīzijā apstiprināja, ka Drošības policija pārbauda tās rīcībā nonākušu informāciju par iespējamu aizdomīgu finansējumu partijai VL, kas varētu būt nācis no čečenu kopienas Latvijā. Intervijā viņa gan norādīja, ka informācija varētu būt "baumas, kuras var izrādīties speciāli izplatītas kādu mērķu dēļ".

Drošības policija noskaidrojusi, ka Abdulmuslimovs saviem draugiem un paziņām esot lielījies ar lielisku pirkumu – partiju „Visu Latvijai”. Viņš esot teicis, ka šogad izdarījis divas labas investīcijas – futbola klubā „Skonto” un partijā „Visu Latvijai”, ieguldot vairāk kā 50 000 latu. Tomēr, izsaukts uz Drošības policiju, čečenu uzņēmējs naudas došanu noliedzis. „Nekā personīga” rīcībā ir ziņas, ka naudu Abdulmuslimovs partijai ir bijis gatavs atvēlēt.

Drošības policijai pierādījumu par nelegālu čečenu finansējumu VL nav. „Pārbaudes ietvaros tika noskaidrots, ka atsevišķu ziedotāju legālie ienākumi nesaskan ar viņu iespējām veikt šai partijai ziedojumus. Tātad šajā daļā attiecīgi tika nosūtīta informācija Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam tālākās pārbaudes veikšanai,” teica Kristīne Apse – Krūmiņa, policijas pārstāve.

KNAB pārbaudei nosūtīti četri ziedojumi. Tie izdarīti pirms vēlēšanām par kopējo summu – ap 20 000 latu. „Nekā personīga” noskaidroja, ka vienu ziedojumu atvēlējis kāds turīgs pensionārs, otru – kāda mecenāta meita, bet trešo – Eiropas Parlamentā strādājošs politologs. Pārbaudot publiski pieejamos reģistrus, „Nekā personīga” pārliecinājās, ka šiem cilvēkiem nauda tomēr ir.

Partija VL uzskata, ka tikusi nepamatoti nomelnota, lai nepieļautu tās nokļūšanu pie varas.

„Valdības veidošanas procesā bija nepieciešami materiāli, kas mestu maigi sakot šaubu ēnu. Kā saka, pēc tam, kad jau viss process būs beidzies, nu nav nekā, bet nu ko vairs darīt. Nu varbūt nesanāca īsti kā gribēja tiem, kas vēlējās izplatīt šo informāciju, tad nācās ķerties pie citām metodēm, bet nu tā arī to vērtēja, darīja visu, lai mēs nebūtu koalīcijā,” komentēja VL līdzpriekšsēdētājs Imants Parādnieks.

Iekšlietu ministre noliedz, ka būtu vēlējusies nomelnot partiju, taču no plašākiem skaidrojumiem politiķe atteicās.

Komentāri (41)

buchamona 07.11.2010. 20.44

Ne visai preciizs info. Pirmo reizi sho kompru ~ gaisaa palaida~ pietiek.com. Bet, protams, Muurniece, kaa iekshlietu ministre, pielaida kaarteejo kljuudu, iesaistoties shajaa ~ staastaa~.
Tachu fakts, ka vinja shobriid ir Dombrovska valdiibas ministre ir noteicoshais un vinjai, principa peec, valdiibaa arii ir jaapaliek. Uzbrukumi Murniecei ~ chechenu mafijas~ sakaraa ir no taas pashas programmas, peec, kuras shobriid tiek meeginaats ~ noshuupot~ Kristovski. Un arii jeb kursh naakoshais uzbrauciens Vienotibai, vai Dombrovska valdiibai kopumaa, ir jaaskata shajaa kontekstaa.

+18
-2
Atbildēt

3

    Sanšains > buchamona 08.11.2010. 10.28

    Ar vienu piili pietiek com. ~noshaava 2 zakjus~ : apleeja ar meesliem VL,un ~ uzmeta~ Muurnieci
    ================================
    Šī versija izskatās skaista un.. ticama.:)

    Katrā ziņā – “uzmeta” to Mūrnieci vai pati uzmetās – šis pretīgais Mūrnieces manevrs, cerams, pret “Jaunā laika” intrigantiem publiku noskaņos vēl vairāk.
    Pelnīti, diemžēl.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    varbūt ka tā > buchamona 08.11.2010. 08.52

    sanāk ka Mūrniece samelojās un nepamatoti nomelnoja VL. Vajadzētu ta kā publiski atvainoties

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 08.11.2010. 09.06

    Es nezinu, kaa tas izskataas ~ aizkadraa~ :), bet man tas izskataas taa, ka pietiek com. palaida ~ piili,~ Muurniece uz taas nepiedodami uzkjeeraas un padariija to ticamaaku, bet shobriid tas pat pietiek.com veikli apmeta kuuleni un brauc virsuu Murniecei ar to pashu savu chechenu piili :) Ar vienu piili pietiek com. ~noshaava 2 zakjus~ : apleeja ar meesliem VL,un ~ uzmeta~ Muurnieci :))

    +7
    0
    Atbildēt

    0

photocom 07.11.2010. 23.23

Nu ko linda – za bazar nado otvečatj !

+15
-3
Atbildēt

0

andris902 08.11.2010. 00.39

….kādiem tikai Mūrnieces vārda pieminēšana ir tas pats, kas bullim sarkana lupata…:))…Mūrniece atbildēja uz žurnālista uzdoto jautājumu…vai viņai vajadzēja liegties un teikt, ka neko nezina?…būtu atkal slikti – ministre slēpj informāciju….
——————–
“Mūrniece 21.oktobra intervijā televīzijā apstiprināja, ka Drošības policija pārbauda tās rīcībā nonākušu informāciju par iespējamu aizdomīgu finansējumu partijai VL, kas varētu būt nācis no čečenu kopienas Latvijā. Intervijā viņa gan norādīja, ka informācija varētu būt “baumas, kuras var izrādīties speciāli izplatītas kādu mērķu dēļ”.
—————-
….kur šeit ir problēma?…un kāpēc būtu Mūrniecei jājūtās neveikli?…

+10
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu