Gruzija izjauc Krievijas spiegu tīklu • IR.lv

Gruzija izjauc Krievijas spiegu tīklu

23
Lauris Vīksne, F64

Krievija to nosauc par Saakašvili sarīkotu provokāciju

Gruzija ir izjaukusi lielāko Krievijas spiegu tīklu šajā valstī un aizturējusi 13 cilvēkus, tajā skaitā četrus Krievijas pilsoņus, kurus tur aizdomās slepenas militārās informācijas piegādāšanu Maskavai, paziņojušas Gruzijas amatpersonas. Krievija to nosaukusi par provokāciju, kas izspēlēta, tuvojoties starptautiskiem pasākumiem.

Gruzijas Iekšlietu ministrijas pārstāvis Šota Utiašvili piektdien paziņojis, ka aizdomās turamie, starp kuriem ir arī Gruzijas militārpersonas, ir piegādājuši Krievijas galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) slepenu informāciju par Gruzijas karaspēku. To izdevies atklāt iefiltrējoties spiegu tīklā. Gruzijas slependienestam izdevās iekļūt tīklā un iegūt "visus drošības kodus un cilvēku, kas bija iesaistīti operācijā, vārdus".

"Tas ir milzīgs notikums Gruzijas militārajai izlūkošanai, un tas ir liels trieciens GRU," notikušo komentēja Utiašvili.

Viņš stāstīja, ka aizdomās turamie no Gruzijas – militārpersonas, helikopteru piloti un vietējie uzņēmēji – , kuri Krievijas GRU pārstāvjiem nodeva informāciju par militārajiem pasūtījumiem, valsts  militāro gatavību un attīstības virzieniem. Šī informācijas noplūde notikusi jau pirms 2008.gada kara ar Krieviju.

Krievija paziņojusi, ka uzskata to par provokāciju, kas sarīkota, tuvojoties NATO samitam Lisabonā, kur piedalīsies arī Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs. "Mihaila Saakašvili režīms acīmredzami sirgst ar spiegumāniju," komentējusi Krievijas puse.

Iepriekš "Eho Moskvi", atsaucoties uz kādu avotu specdienestos, vēsta, ka aizturētie neesot nekādi spiegi – ne trim aizturētajiem uzņēmējiem, ne aizturētajam it kā Krievijas GRU darbiniekam, neesot nekāda sakara ar slepenajiem dienestiem.

Gruzijas un Krievijas starpā izcēlās īslaicīgs militārs konflikts 2008.gada augustā separātisko Abhāzijas un Dienvidosetijas dēļ. Saspīlējums starp abām valstīm pastāvēja jau vairākus gadus pirms kara sākuma, it īpaši pēc tam, kad 2006.gadā par spiegošanu tika aizturētas četras Krievijas amatpersonas. Visi četri gan tika atbrīvoti un atgriezās Krievijā.

Komentāri (23)

buchamona 05.11.2010. 16.55

Ja Tbilisi aiztureetos ari notiesaas un iebaazis aiz resteem, tiesham malachi

+9
-1
Atbildēt

0

LR Aizsardzības mini 05.11.2010. 16.13

Malači gruzīni, pat ja šis t.s. “tīkls” nav reāls, viņi vismaz cenšas, ko nevarētu teikt par vietējiem “dienestiem”, kuriem ir nepieciešama TV3 palīdzība lai izraidītu Hapilovu..

+9
-3
Atbildēt

1

    Elita Ļabe > LR Aizsardzības mini 05.11.2010. 21.04

    Tīkls nav reāls ?? Neesi naivs. Tāds pats tīkls strādā Latvijā mums acu priekšā. Tas ir Kremlis, labrīt.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

raimonds_bossltd 05.11.2010. 17.00

to Dolārs
Tu, rubli, spried Staļina laika kategorijās. Ja Putina miljardi neglabātos Rietumu off-shoros un krievijas augstmaņu ģimenes nedzīvotu Londonā, varbūt tavi sapņi(murgi) varētu arī piepildīties.

+8
-3
Atbildēt

6

    daina_tabuna > raimonds_bossltd 05.11.2010. 17.56

    Puķina miljardi (ja viņam tādi vispār ir un diezgan ticami, ka nav, jo viņam svarīga ir vara, nevis nauda) neglabājas ārzemēs. Viņš tam ir par gudru. Kā jau čekists. Londonā dzīvo tie, kas no Puķina mūk. Un arī naudu ārzemēs glabā tie, kam ir bail, ka vienā dienā čekisti klauvēs pie viņu durvīm. Tie nav cilvēki, kas ir pie varas un ne jau viņi noteiks ko darīs šībrīža Krievija.

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > raimonds_bossltd 05.11.2010. 18.33

    Ne jau tikai Mi6, arī ar CIA, Mossad un ķīniešu Guanbu :-)
    Lielvalstis ļoti labi apzinās, ka bez labām savstarpējām attiecībām tālu netiks. Bet tas nenozīmē, ka briti baigi labprāt šķirtos no naudas, ko krievi tur viņu bankās. Дружба- дружбой, а денежки врозь.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Starp citu, Mi6 ir ļoti laba sadarbība ar FDD, pat neticami laba! :) Viņiem protams ir pāris jautājumi, kuros nesakrīt viedokļi, taču visā visumā viņiem ir lieliskas atiecības. :)

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    daina_tabuna > raimonds_bossltd 05.11.2010. 20.21

    Man jau gan liekas, ka čekisti Krievijā jūtas gana droši par savām pozīcijām. Kas viņus var apdraudēt? Pieci nodzērušies mužiki no Tambovas mežiem? Demokrātiskā ceļā Krievijā pie varas neviens netiks. Cieti! Bet nedemokrātiskā nevarēs, jo vienīgie, kam pietiktu līdzekļu (militāro, finansiālo, organizatorisko, cilvēcisko), ir paši čekisti. Domā, ka ķīnieši tik drīz jau rausies pie varas?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Nauda tur ir drošībā, tāpēc aŗi putļers savu kapitālu pumpē uz ASV.. :) Īstenībā, tuvāko gadu laikā interesantas lietas notiks tepat kaimiņos. :)

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Ui Dolār, es Tev tādas lietas pie šnabja glāzes pastāstītu, ka Tu par paranoiķi viens un divi pārvērstos. :)

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu