Čigāne savulaik sodīta par kontrabandu • IR.lv

Čigāne savulaik sodīta par kontrabandu

88
Andrejs Terentjevs, F64
Indra Sprance

Iespējams, ka „Vienotībā” ir sācies „kompromatu karš”

10.Saeimas deputāte, bijusī sabiedrības par atklātību „Delna” vadītāja Lolita Čigāne 2007.gadā administratīvi sodīta par neatļautu preču ievešanu Latvijā, Ir.lv apstiprināja Čigāne. Iespējams, ka „Vienotībā” ir sācies „kompromatu karš” un šīs ziņas nākušas atklātībā, jo iepriekš medijos atklājās, ka Silva Bendrāte ("Jaunais laiks") savulaik slēgusi līgumu ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu.

Saskaņā ar Ir.lv rīcībā esošo informāciju, Čigāne aizturēta Rīgas lidostā, kad atgriezusies no Turcijas. Čigānes bagāžā konstatēti 54 lakati, 7 somas, 95 aksesuāri, 15 bižutērijas priekšmeti un citas mantas 498 eiro vērtībā. Tajā laikā no Turcijas Eiropas Savienības teritorijā varēja ievest preces 400 eiro vērtībā, līdz ar to mantas, kas bija dārgākas, bija jādeklarē, bet tas netika veikts.

Par pārkāpumu Čigānei sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols un noteikta soda nauda 50 latu vērtībā, ko Čigāne arī esot samaksājusi.

Vaicāta, vai preces ievedusi savām vajadzībām vai tālākai tirdzniecībai, Čigāne atbildēja, ka savām un draugu vajadzībām. Viņa skaidroja, ka ievedamo mantu vērtību negribējusi slēpt, taču domājusi, ka ievest varot par augstāku summu, nekā patiesībā  bijis. „Kontrabanda tas ir ļoti spēcīgs vārds. Tā tolaik gadījās daudziem. Es ar to nelepojos, bet neuzskatu, ka tā ir graujoša lapaspuse manā vēsturē,” uzsvēra Čigāne.

Viņa stāstīja, ka viņai pēc tam „bijuši milzīgi sirdsapziņas pārmetumi un nožēla, „tas bija stulbums,„ sacīja Čigāne.

Vaicāta, vai šis gadījums neesot metis ēnu uz viņas darbu sabiedrībā par atklātību „Delna”, Čigāne atbildēja, ka „Delnā” par padomes priekšsēdētāju kļuvusi vēlāk – 2008.gadā. 

Čigāne ievēlēta 10.Saeimā no apvienības „Vienotība” saraksta, viņa ir arī partijas „Pilsoniskā savienība” biedre, „Meierovica biedrības”  valdes locekle.

Līdz ar klajā nākušo informāciju par partijas „Jaunais laiks” (JL) deputātes Silvas Bendrātes  darījumu ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu apvienībā „Vienotība” sācies „kompromatu karš” – neoficiāla informācija liecina, ka JL nevēlas „upurēt” Bendrāti, tādēļ medijiem tiek nodotas kompromitējošas ziņas arī par citām „Vienotības” partijām piederošiem deputātu kandidātiem – šoreiz par Čigāni, kuras  rīcību tad arī, iespējams, vajadzētu „Vienotībai” vērtēt.

Komentāri (88)

Ritums Kaibe 28.10.2010. 13.18

:D :D :D Izlasīju virsrakstu, domāju, ka nu būs, kas nu atklāsies. Bet re, nav deklarējusi lakatiņus :D Gaidu nākamo IR virsrakstu:

SENSĀCIJA! DOMBROVSKIS IZZOG TRANSPORTA BUDŽETU! Un rakstā atklāsies, ka viņš 1987. gadā reiz pieķerts braucam bez biļetes.

+82
-3
Atbildēt

1

    baiba_kacena > Ritums Kaibe 30.10.2010. 12.55

    Aj, ko nu te. Protams, neskatoties uz PLL lielo zaudi, da vēl būs un būs lietas, kas atklāsies, nomelnojot vienam otru. Kā jau esmu teicis – Latvijā galvenais ir viens – nauda un vara… par pārējo vari aizmirst (:

    0
    0
    Atbildēt

    0

marčiks 28.10.2010. 13.17

Jau trešais Vienotības pārstāvis pāris nedēļu laikā? Un buldozeri un krāni vairs nezog? Sāk izskatīties bišķi aizdomīgi. Domāju, ka vajadzētu atslābt, citādi drīz neatliks nekas cits, kā ņemt striķi un pakārties, jo būsim nonākuši pie secinājuma, ka vienīgais godavīrs visā Latvijā ir Lato Lapsa. Vērtēsim tautas kalpus kritiski, taču nevilksim aiz matiem sārtā katru meitēnu, kas reiz kaimiņa dārzā čiepusi ābolus.

+41
-3
Atbildēt

1

    vilmar1964 > marčiks 28.10.2010. 14.47

    Ābolu čiepšana var liecināt par tendenci. Katrs zaglis jau ar kko sāk.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

a_oleinika 28.10.2010. 13.26

Nu jau galīgi aptrakuši! :D Varbūt vēl izrādīsies, ka kāds nav laicīgi aizgājis pie zobārsta, vēl kāds netīra kurpes, bet trešais, ak Dievs, ir braucis “par zaķi”.

Mums tādu “kontrabandistu”, kuri iepērkas un par lielām summām ārzemēs, ir pilna Latvija. Turklāt štrāfs jau samaksāts… Dievgosniņa, ne kontrabandiste!

+33
-1
Atbildēt

2

    vilmar1964 > a_oleinika 28.10.2010. 14.54

    Tavuprāt, braukt “par zaķi” ir pilnīgi pieņemami? Paņemt “kādu nieku” veikalā un nesamaksāt droši vien arī. Iedot piecīti CiPistam – norma. Un tādā garā.

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    a_oleinika > a_oleinika 28.10.2010. 17.12

    Zini, braukt “pa zaķi”, piemēram, skolas gados nav tas nepiedodamākais grēks. Nedomāju, ka, piemēram, Čigāne vai te jau minētais Dombrovskis darītu tādas muļķības šodien, pat ja ir darījuši agrāk.
    Un arī, ja gadās braukt “pa zaķi”, bet cilvēks nekurnot samaksā štrāfu (mums ir arī piemēri, kad mērs izmet lapiņu pa logu un pēc tam klūp virsū policistiem), tad tas ir cilvēcīgi piedodamās robežās.
    Un, salīdzinot ar tiem notikušajiem un nenotikušajiem korupcijas skandāliem, kas mums ir visriņķī, lakati par 500 eiro ir vienkārši smieklīgi.

    Bet, atgriežoties pie konkrētā gadījuma, te vispār ir runa par kļūdu nezināšanas dēļ, nevis ļaunprātību!

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu