Aizdomās par bērna izvarošanu aiztur ģimenes locekļus • IR.lv

Aizdomās par bērna izvarošanu aiztur ģimenes locekļus

15
Santa Beļakova, F64

Probācijas dienesta vadītājs: nepieciešams apzināt dzimumnoziegumu apmērus

No ārstniecības iestādes policija saņēmusi informāciju, ka slimnīcā nonācis mazgadīgs bērns ar seksuālas vardarbības pazīmēm. Aizdomās par divarpus gadu vecas meitenītes izvarošanu aizturēti divi vīrieši. Probācijas dienesta šefs šokā par meitenītes izvarošanu un norāda uz nepieciešamību apzināt dzimumnoziegumu patiesos apmērus.

"Vakar policija saņēma nepatīkamu informāciju par to, ka slimnīcā nogādāta mazgadīga meitenīte ar seksuālas vardarbības pazīmēm," Latvijas Televīzijai teica Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Ints Ķuzis. Uz aizdomu pamata par iespējamo noziegumu aizturēti divi vīrieši, kas ir saistīti ar ģimeni.

Tikmēr Valsts probācijas dienesta vadītājs Aleksandrs Dementjevs norādījis uz nepieciešamību apzināt dzimumnoziegumu patiesos apmērus. "Šī ziņa ir šokējoša, un nodarījuma necilvēciskums sniedzas pāri jebkura sabiedrības locekļa morāles un ētikas izpratnes robežām," ar pārstāvja Imanta Mozera starpniecību pavēstīja Dementjevs.

Šis gadījums kārtējo reizi norādot uz nepieciešamību apzināt dzimumnoziegumu patiesos apmērus un pievērst pastiprinātu uzmanību kriminālās justīcijas attīstībai, lai nepieļautu jaunus upurus, norādīja probācijas dienesta vadītājs.

Valsts probācijas dienests pašlaik īsteno projektu "Par dzimumnoziegumiem notiesāto personu uzvedības korekcijas sistēmas ieviešana Latvijā" un šī projekta noslēgumā valsts rīcībā būs pasaules standartiem atbilstoša un efektīva sistēma, ar kuru būs iespējams samazināt atkārtoti izdarīto dzimumnoziegumu skaitu, paziņojis Dementjevs.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Romēna Namniece aģentūrai BNS par bērna veselības stāvokli otrdien ziņas nesniedza. Lai aizsargātu bērna intereses, slimnīca nav tiesīga to darīt.

"Ņemot vērā, ka gadījums ir ārkārtīgi smags, es varu teikt tikai to, ka bērns ārstējas mūsu slimnīcā un mēs sadarbojamies ar tiesībsargājošām institūcijām," norādīja Namniece.

Komentāri (15)

Aivars Krauklis 27.10.2010. 09.28

Kārtējo reizi patēvs? Lai iegūtu šādu statusu, laikam jābūt kaut kādām attiecībām ar māti. Kura, kā parasti, neko nav varējusi ne zināt, ne nojaust?

+4
0
Atbildēt

0

KasparKondrat 27.10.2010. 02.20

Nesaprotu – kur visi ģimenes vērtību aizstāvji, ļeģājevi un nopraidisti – kādēļ viņi nav ielās, kādēļ netaisa protestus, ka kaut kas tāds iespējams?
Vai tiešām ģimenes vērtības jāaizstāv tikai skaistos festivālos? Kādēļ tagad viņi klusē?

+5
-1
Atbildēt

0

lasma_stankevica 27.10.2010. 13.48

Šitādu mīksto, kas izrāda varu pār to, kurš nekādā mērā vēl sevi nevar aizstāvēt, aiz krāna pakarināt pie lampas un 2 dienas turēt. Atvainojos par rupjību, bet piekrītu Edija Boša viedoklim, ka ir noziegumi, par kuriem atjaunojams nāvessods.

+2
-1
Atbildēt

2

    kkristaps > lasma_stankevica 28.10.2010. 07.30

    Es uzskatu, ka pedofils nav cilvēks, bet sabiedrībai bīstams izdzimtenis, kurš iedzimta psihes defekta dēļ nav spējīgs kontrolēt savu uzvedību. Neesmu dzirdējis nevienu “izārstēšanas” piemēru, toties esmu lasījis neskaitāmus dokumentālus materiālus par pedofilu pastrādātajiem noziegumiem. Latvijā šāda informācija tiek rūpīgi noklusēta, taču tas nebūt nenozīmē, ka šādi noziegumi pie mums nenotiek, atcerēsimies kaut vai gadījumu pirms pāris gadiem, kad, manuprāt, Liepājā, pedofils izvaroja un nogalināja meitenīti un iebāza līķi atkritumu konteinerā. Manuprāt, sabiedrības attieksmei pret pedofiliem un viņu aizstāvjiem (atcerēsimies kaut vai Pujāta murgojumus) vajadzētu būt tādai pašai kā pret trakiem suņiem.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    laura30 > lasma_stankevica 27.10.2010. 14.59

    Uzskatu, ka pastrādātais noziegums ir ārkārtīgi smags un es nevaru iedomāties, kā šiem noziedzniekiem vispār ienāca prātā šāds nozieguma plāns un kā viņi to varēja īstenot. Par sodu es varu piekrist, ka tam ir jābūt bargam. Tomēr nevienam nav tiesību atņemt otram dzīvību, pat ne sabiedrībai un valstij. Nāvessods sūta signalu, ka noteiktos gadījumos cilvēka dzīvībai nav nekādas vērtības. Kā kristietim man šāda doma nav pieņemama.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu