DP nesāks procesu par dziesmu “Mana profesija – latvietis” • IR.lv

DP nesāks procesu par dziesmu “Mana profesija – latvietis”

37
Andrejs Terentjevs, F64

Dziesmā nav saskatīta nacionālā naida kurināšana

Drošības policija (DP) nav saskatījusi nacionālā naida kurināšanu Daugavpils laikraksta "Dinaburg Vesti" interneta vietnē ievietotajā grupas "Krasavica i čudovišče" ("Skaistule un briesmonis") dziesmā "Mana profesija – latvietis" un tās videoklipā, vēsta LETA.

Šāds lēmums pieņemts, jo netika konstatētas Krimināllikuma 78.panta pazīmes jeb nacionālā naida kurināšana, paziņojusi DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa.

Portāls “www.kasjauns.lv” septembra sākumā vēstīja, ka dziesmu "Moja profesija – latiš" (“Mana profesija – latvietis”) ierakstījusi mazpazīstama jauniešu grupa no Rēzeknes "Krasavica i čudovišče" ("Skaistule un briesmonis"). Dziedātājs krievu valodā ar "uzspēlētu" latviešu akcentu dzied, ka viņš ir "stulbs kā korķis un skaists kā Kvazimodo", bet var dienēt gan policijā, gan robežsardzē, var arī nesāt ieroci un izdot likumus, pildīt jebkuru vadošu amatu, visiem spļaut virsū, jo viņa vectēvs ir dienējis SS, bet tēvs ir bijis PSKP biedrs.

Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” iepiekš lūdza iekšlietu ministri Lindu Mūrnieci (“Vienotība”, JL) personīgi pievērst uzmanību lietas izvērtēšanai. Apvienība uzskatīja, ka gan dziesma, gan klips ir nepārprotami vērsti uz nacionālā naida kurināšanu.

Komentāri (37)

raimonds_bossltd 26.10.2010. 10.33

to Kristaps Freimanis
Kā reaģētu krievijā, ja kāds iebraucējs etiops ko tādu atļautos?

0
0
Atbildēt

0

raimonds_bossltd 25.10.2010. 18.38

Nav naida kurināšana!!!! Domāju, ka Turcijā tādiem krievu fašistiskiem izdzimteņiem dzīviem būtu nodīrātas ādas.

+2
-3
Atbildēt

2

    snjuu > raimonds_bossltd 26.10.2010. 00.31

    Man godīgi sakot tas izskatās pēc kritikas no “voblas” un šņabja repertuāra… Vietu, kur cilvēkiem “dīrā ādu”, ir daudz un bieži pietiek nebūt “pareizajam” (aka kaukāzieši Krievijā vai “turcisma aizskārēji” Turcijā (nerunājot par kurdiem)). Tieši tāpēc jau LV ir salīdzinoši laba vieta, kur dzīvot, ka cilvim ir tiesības uz nepatīkamu un pat pretīgu viedokli. Vēl ir.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    dro > raimonds_bossltd 11.11.2010. 12.50

    Kristaps Freimanis…Tieši tāpēc jau LV ir salīdzinoši laba vieta, kur dzīvot, ka cilvim ir tiesības uz nepatīkamu un pat pretīgu viedokli. Vēl ir.
    ____________________
    ? Arī DDD “kazām”? Varbūt pamēģināt kaut ko tamlīdzīgu uzcept par krieviem, vai, nedod dievs, par ebrejiem?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu