Maskavas mērs būs vicepremjers Sobjaņins • IR.lv

Maskavas mērs būs vicepremjers Sobjaņins

106
Sergejs Sobjaņins (L) kopā ar Krievijas prezidentu Dmitriju Medvedevu. Avots: EPA/LETA

Medvedevs galvaspilsētas vadītāju izvēlējies no 4 ''Vienotās Krievijas'' ieteiktiem kandidātiem

Maskavas domes deputāti ceturtdien mēra amatā apstiprinājuši šim postenim Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva izvirzīto līdzšinējo vicepremjeru Sergeju Sobjaņinu, ziņo aģentūra LETA, atsaucoties uz lenta.ru izplatītajām ziņām.

Par Sobjaņinu nobalsoja 32 deputāti, pret bija divi. Viens deputāts uz sēdi nebija ieradies. Jaunais mērs jau paspējis nodot amata zvērestu, bet ceturtdien vakarā paredzētas ievēlēšanas svinības.

Jau vēstīts, ka Maskavas mēra vieta kļuva vakanta pēc tam, kad ilggadējo Krievijas galvaspilsētas vadītāju Juriju Lužkovu Medvedevs 28.septembrī atstādināja no amata, lēmumu pamatojot ar uzticības zaudēšanu.

9.oktobrī partija "Vienotā Krievija" prezidentam izskatīšanai piedāvāja četras mēra amata kandidatūras, un Medvedevs nosauca Sobjaņina vārdu. Drīz pēc tam "Vienotā Krievija", kurai domē ir 32 no 35 vietām, apliecināja, ka Medvedeva izraudzīto kandidātu atbalstīs.

Sobjaņins, kura darbs valsts struktūrās sākās Kogalimas pilsētā Hantu un Mansu apgabalā, ieņēmis daudzus atbildīgus amatus. No 2001. līdz 2005.gadam viņš bija Tjumeņas apgabala gubernators, bet pēc tam vadīja prezidenta Vladimira Putina administrāciju. Tur viņš nostrādāja līdz 2008.gadam.

Pēc Medvedeva ievēlēšanas prezidenta amatā Sobjaņins tika iecelts par vicepremjeru, pēc tam kļuva par premjerministra Putina valdības aparāta vadītāju un pildīja šos pienākumus līdz pat šim brīdim.

Komentāri (106)

Anonymous 180mg MDMA 26.09.2022. 20.19

Anonymous 180mg MDMA

[…]below you will come across the link to some websites that we consider you’ll want to visit[…]

0
0
Atbildēt

0

bagpack boyz exotics for sale 03.07.2022. 02.21

bagpack boyz exotics for sale

[…]here are some links to web pages that we link to since we assume they may be worth visiting[…]

0
0
Atbildēt

0

Infinix Phones 24.06.2022. 02.15

Infinix Phones

[…]Sites of interest we have a link to[…]

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu