Varas kuluāros gatavo LTV ģenerāldirektora atlaišanu • IR.lv

Varas kuluāros gatavo LTV ģenerāldirektora atlaišanu

30
LTV ģenerāldirektors Edgars Kots. Autors: Andrejs Terentjevs, F64

“Pietiek.com”: izšķirošā Kota amata saglabāšanā būšot Lemberga ietekme

Pretrunīgi vērtētajam Latvijas televīzijas (LTV) valdes priekšsēdim Edgaram Kotam pēc jaunās valdības koalīcijas izveidošanas, visticamākais, nāksies pamest šo labi iesildīto krēslu, tā svētdien raksta portāls “Pietiek.com”.

Neoficiāla, taču droša ar valdošās koalīcijas aprindām saistītu avotu informācija, kas ir “Pietiek.com” rīcībā, liecina, ka varas kuluāros tiek gatavota Kota atlaišana. Kā argumenti Kota nomaiņai minēti gan strauji kritušies LTV reitingi, gan aizdomas, ka, pārdodot ekskluzīvas tiesības tirgot reklāmas laiku hokeja spēļu translācijās, Kots pārkāpis likumu.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veicis pārbaudi par KHL spēļu translāciju un reklāmas laika pārdošanu. Vēstulē Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) KNAB norādījis uz iespējamiem reklāmas pārdošanas līgumu pārkāpumiem. “Pietiek.com” zināms, ka bažas par sporta spēļu translāciju līgumiem radījuši arī LTV līgumi saistībā ar Pasaules futbola čempionāta spēļu translāciju šovasar.

Vairāki avoti “Pietiek.com” apstiprināja, ka par Kota atstādināšanu no LTV valdes priekšsēža posteņa tiek plānots lemt jau tuvākajā laikā pēc jaunās valdības izveidošanas. Portāls vēsta, ka Kota atrašanās LTV šefa krēslā atkarīga Ventspils mēra Aivara Lemberga “kabatas partijas” – Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pozīcijas jaunajā valdībā. Kotam esot labas attiecības ar Lembergu. Noprotams, ka stingri par Kota atlaišanu iestājas apvienība “Vienotība” un to veidojošā premjera Valda Dombrovska partija “Jaunais laiks”. Kuluāros izskan: ja ZZS būs liela ietekme, Kots savu LTV šefa krēslu varot arī saglabāt.

Bez tā, ka Kotam ir Lemberga “aizmugure”, LTV šefu siltas attiecības saista arī ar apvienības “Par labu Latviju” (PLL) līderiem. Tieši saistībā ar LTV šefa, kā arī LTV ziņu dienesta vadītāja Mareka Gailīša draudzēšanos ar PLL pārstāvjiem medijos pirms Saeimas vēlēšanām izskanēja bažas, ka sabiedriskā televīzija nepamatoti lielu un pozitīvu uzmanību pievērš šai apvienībai, tās līderiem un ar to saistītiem uzņēmējiem. Gan Gailītis, gan Kots īpašu labvēlību pret PLL noliedza.

Kopš šā gada 13.septembra Kots ir vienīgais LTV valdes loceklis. Kā rāda “Lursoft” datu bāze, šajā datumā darbu valdē pārtraukuši visi pārējie tās locekļi – Gailītis, Ija Circene-Groša, Agnese Mamaja, Leonīds Mucenieks, Sarmīte Plūme, Marika Polīte un Baiba Šmite.

Neoficiāli arī izskan, ka gadījumā, ja amatu zaudēs Kots, LTV varētu notikt vērienīgas pārmaiņas, vēsta “Pietiek.com”.

Komentāri (30)

mary75 17.10.2010. 18.39

Kots ar Gailīti pilnībā sagrāva gan ziņu dienestu, gan analītiskos raidījumus, tika vaļā no visiem žurnalistiem, kas spēja uzdod asus jautājumus politiķiem, un kuriem bija savs, kritriskas viedoklis sagrāva veco defacto, kuram jaunais nestāv līdzi, utt., LTV, faktiski, zaudējusi visas sab. TV funkcijas un pārvērtusies par nulli.
Un tur steidzīgi vajadzīgas pārmaiņas.
Bet, jāsāk ar izmaiņām NRTP, tās veidošanu nedrīkst uzticēt tikai politiķiem.

+35
-1
Atbildēt

0

mincitis888 17.10.2010. 18.44

Gailītis, kļockins, buceniece…visi šie iztapoņas ir pelnījuši lai tiktu atlaisti.

+23
0
Atbildēt

2

    mincitis888 > mincitis888 17.10.2010. 21.44

    Pilnīgi piekrītu!!!
    Kots un kļockins ir ne tikai tauko šakāļu projekt, tas ir kā divi par vienu cenu-gan sev, gan maskavai. Latvijas tv tika lēnām pārveidota pēc kremļa tv ģīmja un līdzības:( Mums jau ir vēl viena tv -lnt, kas nav diez ko objektīva, tv5 vien ko vērta, bet tā ir private:(

    Ievēroji, cik priecīgi vēlēšanu naktī bija ltv1 žurnālisti un cik apjukuši lnt?:)

    +10
    0
    Atbildēt

    0

    ivetao2007 > mincitis888 17.10.2010. 21.15

    Kļockina kantori jālikvidē. Jāatgriežās pie Zigmunda Skujiņa laikiem, ka šo kantori vadīja kultūras cilvēki nesaņemot algu. Tur vajadzgs tikai viena algota sekretāre. Taču janajam kantorim jāsaglabā lemšanas tiesības. LTV ir neobjekīvs informācijas avots. Puķina Eoropas sagraušanas projekts, kas vērsts caur Latviju, devis pirmos panākumus – ģinamo[KHL] un Novaja volna. Latvija tiek atmiekšķēta atkapievienošanai puķiniskai Lielkrievijai. LTV ir vecinājis šo puķinisma “mīksto”agresiju. Visbeidzot kapēc LTV raida okupantu valodā? Vēl vairāk piesārņojot smirdīgo TV ēteru. Paldies Dievam , ka TV uztvērēju var pārslēgt.

    +15
    0
    Atbildēt

    0

Nellija Ločmele 17.10.2010. 23.25

Tas jau būtu labi, ja Kotu atlaistu. Viņš nekad nebija pelnījis nonākt šajā amatā, un pašlaik ar savu darbību, par laimi, ir radījis ieganstus, lai viņu atceltu. Taču pietiek.com ziņas patosam nevaru piekrist – koalīcija var gatavot nezin ko, bet tiesības atcelt LTV ģenerāldirektoru ir NRTP, uz kuru šobrīd tai ir minimāla ietekme un neredzu veidus, kā tā pārredzamā nākotnē varētu kļūt lielāka un Kotam nelabvēlīga.

Sajūsma par Vienotības un ZZS pēcvēlēšanu koalīciju man visvairāk noplok tieši tajā brīdī, kad iedomājos par LTV un tās bezcerīgo ģenerāldirektoru. Lembergs nemūžam nepiekritīs Kotu noņemt, un līdz ar to sabiedriskās televīzijas degradācija turpināsies.

+14
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu