Krāsa. Līnija. Forma • IR.lv

Krāsa. Līnija. Forma

30

Līdz 7.novembrim Rīgas pilsētas izstāžu zālē "Rīgas Mākslas telpa" apskatāma jau otrā Latvijas Mākslas akadēmijas absolventu diplomdarbu izstāde "Krāsa. Līnija. Forma.", kuras moto ir "Purvīša jaunā gara elpa Rīgas telpā!".

Izstāde piedāvā Latvijas Mākslas akadēmijas bakalaura un maģistra programmu Vizuālās mākslas, vizuāli plastiskās mākslas un audio-vizuālo mediju mākslas nodaļu absolventu diplomdarbus vienā kopīgā izstādē ar moto "Purvīša jaunā gara elpa Rīgas telpā!". Tā paredzēta kā interaktīvs process, kas piedāvā domāšanas, spriešanas un zināšanu apmaiņas procesu, tomēr nepiedāvā vienu patiesību. Māksla ir un vienmēr ir bijusi šī apbrīnojami aktīvā, radošā un nepiekāpīgā domāšana.

Krāsa, līnija un forma ir tās pamata kategorijas, ar kurām strādā katrs mākslinieks. Līnijas daudzveidīgās variācijas un nebeidzamais vilciens piešķir darbiem dzīvību, krāsa, savā neizsmeļamajā daudzveidībā sniedz tiem neatkārtojamu raksturu, bet forma rada pilnības klātesamību. Šie trīs izteiksmes līdzekļi visiem mākslas veidiem ir svarīgi, bet katrs no tiem īpaši raksturo glezniecības, tēlniecības un grafikas nodaļas.

Studenti aicina mūs skatīties, ieraudzīt, domāt un dalīties iespaidos par paveikto un sasniegto pēdējos gados, kas ir bijis pietiekami ilgs laiks, lai mākslas studenti iegūtu savu mākslas grādu un ceļazīmi uz patstāvīgi radošo attīstību. Izstādē būs redzami sabiedrībā jau labi pazīstamo jauno mākslinieku darbi – Ata Jākobsona, Kates Krolles, Ievas Veitas, Zanes Balodes, Alises Mediņas, Ievas Bondares un daudzu citu.

Purvīša jaunais gars ir Latvijas Mākslas akadēmijas 90. gadu ilgo tradīciju iemiesotājs un mantotājs, kas, labi pārzinot pamatu – kompozicionālo, krāsu, līniju, formas un gaismēnu anatomiju, gan arī garīgo rosību, ko akadēmijas pirmsākumos jau iedvesis tās rektors un Latvijas mākslas klasiķis Vilhelms Purvītis, iet savu individuālo ceļu jauna gadsimta, jaunu idejisko lielumu un individuālo pārdzīvojumu kontekstā. Latvijas Mākslas akadēmija ir bijusi un ir sapņiem piesātināta, trakulīgām idejām pārpildīta, gan šaubu un baiļu piepildīta vieta. Jaunā gara elpa ir vienmēr plūdusi pa akadēmijas gaiteņiem un darbnīcām, tā jūtama arī jauno mākslinieku darbos.

IZSTĀDES AKTIVITĀŠU PROGRAMMA:

(Radošajām darbnīcām pieteikties var www.lma.lv, aizpildot pieteikuma anketu un nosūtot to uz e-pasta adresi: [email protected]. Vietu skaits radošajās darbnīcās ir limitēts.)

SESTDIENA, 16.OKTOBRIS

Prezentācija par Latvijas Mākslas akadēmiju

SVĒTDIENA, 17.OKTOBRIS

LMA Tēlniecības apkšnozares studentu radošā darbnīca

SESTDIENA, 23.OKTOBRIS

LMA Glezniecības apkšnozares studentu radošā darbnīca

SVĒTDIENA, 24.OKTOBRIS

LMA Glezniecības apkšnozares studentu radošā darbnīca

SESTDIENA, 30.OKTOBRIS

LMA Keramikas apakšnozares studentu radošā darbnīca

SVĒTDIENA, 31.OKTOBRIS

Diskusijas: "Mākslinieks Latvijā"

SESTDIENA, 6.NOVEMBRIS

LMA Vizuālās komunikācijas apakšnozares studentu radošā darbnīca

SVĒTDIENA, 7.NOVEMBRIS

LMA Tekstilmākslas apakšnozares studentu radošā darbnīca

Izstāžu zāle "Rīgas Mākslas telpa" ir atvērta katru dienu no 11:00 – 18:00.

Izņemot:

22.10.2010. – izstāde slēgta

23.10.2010. – 11:00 – 16:00

27.10.2010. – 11:00 – 17:00

 

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu