Izmeklēs ģenerāļa Vectirāna iespējamu politisko aģitāciju • IR.lv

Izmeklēs ģenerāļa Vectirāna iespējamu politisko aģitāciju

15
Ģenerālis Juris Vectrāns. Autors: Kristaps Kuhaļskis, F64

AM amatpersonas saskata pārkāpumus arī dienesta formas nēsāšanā

Aizsardzības ministrija sākusi iekšēju dienesta izmeklēšanu pret atvaļināto brigādes ģenerāli Juri Vectirānu par iespējamu politisko aģitāciju valsts un pašvaldības iestādēs, atsaucoties uz "Latvijas Avīzi" sestdien vēsta aģentūra BNS.

Piektdien “Latvijas Avīzes” žunālists Latvijas armijas atlases un rezerves personāla uzskaites centrā Rīgā uz galda ieraudzījis vairākus 10.Saeimas vēlēšanu Zaļo un zemnieku savienības deputāta kandidāta Jura Vectirāna priekšvēlēšanu bukletus, ko parādījis arī Aizsardzības ministrijas darbiniekiem, vēsta aģentūra BNS. Jau pēc pāris stundām saņemtas ziņas, ka pret Vectirānu sākta dienesta izmeklēšana, jo likums aizliedz nodarboties ar politisko aģitāciju valsts un pašvaldību iestādēs, kā arī izmantot armijas formu politisku mērķu sasniegšanai. Laikraksts vēsta, ka jau iepriekš cilvēki ziņojuši par bukletiem žurnālista atklātajā vietā, taču tur strādājošie ministrijas un armijas darbinieki šādu faktu nolieguši.

Avīze raksta, ka jau pirms aptuveni mēneša Aizsardzības ministrijas valsts sekretāram Jānim Sārtam uz galda tika nolikta kāda novada avīze, kurā ģenerālis par sevi politiski aģitē, ģērbies uniformā. Sārts uzrakstīja vēstuli Vectirānam, norādot, ka tā darīt nav atļauts. Kā paskaidroja aizsardzības ministra biroja vadītājs Airis Rikveilis, tiesības nēsāt armijas formu pēc atvaļināšanās no dienesta ir goda lieta un to drīkst darīt militāri patriotiskos un valsts pasākumos, bet nekādā gadījumā – politisku mērķu sasniegšanai.

Jāpiebilst, ka Juris Vectirāns 10.Saeimas vēlēšanās kandidēja no Zaļo un zemnieku savienības saraksta. Provizoriskie rezultāti liecina, ka ģenerālis deputāta mandātu neiegūs.

Komentāri (15)

Edzs 09.10.2010. 18.33

Latvija par daudz ir generalju, vinjiem butu vajadziga paratestacija.
ir ari tadi par kuriem zinatnieki stridas un vesture kluse kura puse tie bijushi pucha laika.

+3
0
Atbildēt

1

    piziks > Edzs 09.10.2010. 23.35

    Ir jau gan liecības un liecinieki par mēģinājumu palaist rokas pret sev pakļautajiem virsniekiem. Pirms piešķirt šim tipiņam ģenerāļa strīpas uz biksēm — lampasus un Trejzvaigžņu ordeni, visi pieškīrēji nez kādēļ bija tikuši amnēzijā, visi bija publiskotās liecības aizmirsuši. Vismaz vienam derētu kaut ko atņemt par neatbilstošu/neētisku rīcību.

    0
    0
    Atbildēt

    0

photocom 09.10.2010. 11.34

Lembja kāzu ģenerāļi
šitas bijušais ments
un kukuruzņika pilots krēsliņš
šiet ir Latvija
viņu himna

+3
0
Atbildēt

1

    piziks > photocom 10.10.2010. 09.59

    Kāds nu bijušais ments Vectirāns, leģendas vēsta, ka tikai alkoholiķu profilaktorija uzmanītājs un stukaču vervētājs. Krastiņam kabatas armiju neuztaisīja, — pirmais politsponsors nomira, nu priekš nākamā kunkulis zemniekzaļš sagribējās.

    0
    0
    Atbildēt

    0

www.vecamate.lv 10.10.2010. 06.19

Mums kā Šveikā.. ģenerāļi,brigādes, flotes.. kad tik dažiem pilna krūteža,izpeļņas pensija ( intresanti cik? ) …Varētu domāt, ka 20 gadus čaļi tik pa ierakumiem, no snaiperiem ar lāpstiņu rakušies.. Neapšaubot personīgās īpašības – smukais ierēdņu cirks :)

+2
0
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu