Ziedonis nominēts Lindgrēnas balvai • IR.lv

Ziedonis nominēts Lindgrēnas balvai

10
Mārtiņš Zilgalvis, F64

Rakstnieks ierindots starp pasaules labākajiem bērnu literatūras autoriem

Latviešu literāts Imants Ziedonis ir viens no slavenās zviedru rakstnieces Astrīdas Lindgrēnas balvas nākamā gada nominantiem, liecina "The Astrid Lindgren Memorial Award" (ALMA) mājas lapā publicētā informācija, vēsta Delfi.lv.

Kopumā ekspertu komisija nominējusi 175 kandidātus no 62 pasaules valstīm. ALMA ir naudas izteiksmē lielākā balva pasaulē – pieci miljoni Zviedrijas kronu jeb aptuveni 316 tūkstoši latu, kas tiek piešķirta par mūža devumu bērnu un jauniešu literatūras jomā rakstniekiem, grāmatu ilustratoriem, pasaku teicējiem un tiem, kuru nopelnus aktīvas lasīšanas popularizēšanā atzinusi ekspertu komisija.

2011.gada balvas ieguvējs tiks nosaukts Lindgrēnas dzimtajā pilsētā Vimmerbijā, Zviedrijā, nākamā gada 29.martā. Paziņojums par balvas ieguvēju tiks translēts tiešraidē Boloņas Grāmatu izstādē un ALMA mājas lapā.

Balvu 2002.gadā nodibināja Zviedrijas valdība, un to piešķir Zviedrijas mākslas padome. 2010.gadā balva tika piešķirta beļģu rakstniecei un ilustratorei Kitijai Krauterei.

Komentāri (10)

rozaa11 09.10.2010. 01.11

Lels konkurss gan , turēsim īkšķus lai veicas.Lai dzīvo grāmatas urrāā.

+3
0
Atbildēt

0

nora_krevneva 09.10.2010. 17.27

Ziedoni ALMA balvai izvirzīja Latvijas bērnu un jaunatnes literatūras padome (IBBY Latvijas nodaļa) sadarbībā ar Latvijas literatūras centru, tas ziņā neparādās. Kā arī neprecīzs ir formulējums, ka balva tiek piešķirta par mūža devumu bērnu literatūrā – tā nav! Balvu iespējams saņemt ikvienam rakstniekam, māksliniekam, stāstniekam vai lasīšanas veicinātājam (t.sk., arī organizācijām), kuru darbos jūtams Astridas Lindgrēnes gars un vērtības, par kurām viņa savas dzīves laikā iestājās (http://www.alma.se/en/About-the-award/).

+1
0
Atbildēt

0

Le 09.10.2010. 15.57

Jā, jātur īkšķi par Ziedoni! Lai izdodas!

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu