Beigas pasaulei, kādu mēs to pazinām • IR.lv

Beigas pasaulei, kādu mēs to pazinām

27
Lita Krone, LETA

Trešdien, 2010. gada 13. oktobrī, plkst. 18.30 Gētes institūtā Rīgā lekciju lasīs profesors Haralds Velcers.  

Savā priekšlasījumā profesors runās par kopīgi ar Klausu Legevī sarakstītās grāmatas "Beigas pasaulei, kādu mēs to pazinām. Klimats, nākotne un demokrātijas iespējas” tēmām.

Notiks arī diskusija ar Jāni Brizgu, kas pārstāvš Pasaules Dabas fondu un biedrību "Zaļā brīvība”.

Sociālpsihologs Haralds Velcers un politikas zinātņu eksperts Klauss Legevī savā grāmatā "Beigas pasaulei, kādu mēs to pazinām“ klimata pārmaiņas aplūko no sociālās pētniecības viedokļa. Finanšu un ekonomiskā krīze, klimata pārmaiņas, izzūdoši resursi un nākamo paaudžu nākotnes nopostīšana pieprasa dzīves stilu izmaiņas un alternatīvu izaugsmi nosakošajai kultūrai.  

Mobilitāte, pārtika, celtniecība, apģērbs, apkure – nekas nepaliek neskarts, nekas nenotiek bez konfliktiem un interešu kolīzijām. Autori pakļauj diferencētai kritikai pastāvošās stratēģijas krīzes pārvarēšanai un iezīmē dažādas rīcības opcijas, kas varētu parādīt ceļu ārā no pašreizējās krīzes.

Haralds Velcers, dzimis 1958. gadā, sociologs un sociālpsihologs. Esenes "Center for Interdisciplinary Memory Research“ direktors un sociālpsiholoģijas pētnieks Vitenas-Herdekas universitātē.

 

Komentāri (27)

ilmisimo 13.10.2010. 21.39

Pētīs memoriālu kompleksu sociālismu psihprijomņikuos?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu