ZZS līderi pateicas vēlētājiem • IR.lv

ZZS līderi pateicas vēlētājiem

23
Kaspars Krafts, F64

Premjera kandidāts Lembergs vēlēšanu rezultātus gaidot mājās šaurā draugu lokā

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) līderi, komentējot pagaidām provizoriskos aptauju vēlēšanu rezultātus, pateicās vēlētājiem, kas atdevuši savas balsis par apvienību. Savukārt apvienības premjerministra amata kandidāts Ventspils mērs Aivars Lembergs vēlēšanu rezultātus sagaida nevis kopā ar ZZS Rīgā, bet mājās, Ventspils pusē, tuvu draugu lokā, ziņo aģentūra BNS.

ZZS vadītājs Vējonis intervijā Latvijas Televīzijai apstiprināja, ka apvienība ir atvērta sarunām un tās mērķis ir stabila valdība: ''Būs jāpieņem budžets, būs smagi lēmumi, jo budžets jākonsolidē, un tā nepieņemšana var radīt problēmas Latvijai gan iekšpusē, gan ārpusē.''

Vējonis atzina, ka apvienībai jāstrādā, lai iegūtu lielāku vēlētāju atbalstu Rīgā: ''Ja zaļo idejas Rīgā nav tik svešas, tad tomēr mēs visi barojamies no zemniekiem. Nopietni jāstrādā pie tā, lai arī Rīgā mums būtu stabils vēlētājs, un tas ir smags darbs.'' Par atbalstu pilsoņiem pateicās arī ZZS pārstāvis Augusts Brigmanis.

Savukārt populārais ZZS premjera kandidāts Lembergs vēlēšanu naktī uz Rīgu nav braucis, bet malko šampanieti mājās un drīz taisās uz dusu, viņš atklājis sarunā ar aģentūru BNS. Viņš nav vēlējies komentēt pēcbalsošanas aptauju datus, bet vēlas sagaidīt oficiālos vēlēšanu rezultātus.

Lembergam uz Rīgu esot jādodas svētdien, lai piedalītos topošās koalīcijas sarunās. "Divas dienas pēc kārtas uz Rīgu doties – tas man ir par daudz. Es došos rītdien, ejiet arī jūs gulēt," BNS teicis Lembergs. Viņš vēlēšanu naktī kopā ar tuvākajiem draugiem malkojot šampanieti, "ieēdot vieglas vakariņas" un pats gulēt iešot pulksten 23.

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu