Āboltiņa: mēs runāsim ar visiem • IR.lv

Āboltiņa: mēs runāsim ar visiem

72
Kestutis Vanagas, F64
Indra Sprance

Noliedz kādu vienošanos pirms vairākām nedēļām notikušajā ''Vienotības'' un SC tikšanās

Pirms vairākām nedēļām pēc “Saskaņas centra” (SC) iniciatīvas notikusi apvienības “Vienotība” un SC vadības tikšanās, taču nekādas vienošanās par nākamās valdības veidošanu neesot panāktas, Ir.lv sacīja “Vienotībā” ietilpstošās partijas “Jaunais laiks” (JL) priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Kā skaidroja politiķe, sarunas vairāk bijušas par sadarbību vēl šajā Saeimā. Vaicāta par “Vienotības” iespējām veidot valdību ar SC pēc vēlēšanām, Āboltiņa atbildēja, ka “visu izšķirs vēlētāji”. Mērķis esot izveidot stabilu vairākuma valdību, kurai Saeimā ir vismaz 55 deputātu atbalsts.

“Mums nav tāda nostāja, ka ar kādu nerunāsim. Runāsim ar visiem. Mērķis ir izveidot stabilu vairākuma valdību, kas var nostrādāt visus četrus gadus,” Ir.lv sacīja Āboltiņa, uzverot, ka jaunajai valdībai būs jāpieņem virkne nepopulāru lēmumu, tāpēc nepieciešams stabils vairākuma atbalsts.

Ar SC Saeimas frakcijas vadītāju Jāni Urbanoviču Ir.lv pagaidām nav izdevies sazināties.

Avīze "Neatkarīgā" raksta, ka vairāk nekā 35% vēlētāju gribētu, lai koalīcijā strādātu SC un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS). Tā liecinot tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS septembrī veikta aptauja, vēsta BNS. Kopumā vairāk nekā 36% aptaujāto gribētu, lai koalīcijā tiktu iesaistīts SC, 35% atbalsta ZZS dalību valdībā.

Vairākums latviski runājošo aptaujas dalībnieku par svarīgāko koalīcijas dalībnieku uzskata ZZS – 43,1%, kā otro minot apvienību "Vienotība" – 42,4%, un nākamo trešo – ''Visu Latvijai''/''Tēvzemei un brīvībai''/LNNK – 39,4%. Kā secina avīze, šāds reitings apliecina latviski runājošā elektorāta vēlmi pēc vēlēšanām saglabāt nemainīgu koalīciju.

10.Saeimas vēlēšanas notiks šo sestdien, 2.oktobrī.

Komentāri (72)

Sviitijs 27.09.2010. 13.11

Cilvēku tuvredzība ir vienkārši apbrīnojama. Vajag interfrontei 20 gadus “pilināt” un latvieši sāk pieņemt to par savējo. SC/PCTVL intereses ir Latvijas jebkāda veida (politiska, ekonomiska) atkarība no Krievijas, tas ir šo partiju darbības pamatā. Tātad jebkura “brāļošanās” ar tām ir mazā pirkstiņa atdošana Kremlim. Acīmredzami un nepārprotami. Maskēšanās aiz sociālām, “pie varas nebijušo” maskām ir vienkārši Maskavas karnevāla sastāvdaļa un patiesi žēl, ka tajā var iejaukt latviešus, tai skaitā ir.lv lasītājus.

Nesludinu nekādu nacionālismu vai tmldz., tomēr ir taču jāsaprot, ka velns paliek melns, lai kā arī netērptos.

Vienotība, nenoliedzot sadarbību ar Saskaņu potenciālās koalīcijas veidošanā, faktiski “iešauj sev kājā”, jo netieši saka saviem vēlētājiem – “ja balsosiet par mums, varat dabūt Saskaņu”, tātad liek acīmredzami nosvērties uz TB/VL pusi, jo viņi izslēdz sadarbību ar SC.

+15
-2
Atbildēt

2

    daina_tabuna > Sviitijs 27.09.2010. 13.20

    @brivibasesence
    Stingri ņemot, mēs nevienu dienu vēl neesam bijuši neatkarīgi no Krievijas. Ekonomiski puslīdz vēl tajā brīdī, kad bija 1998. gada Krievijas krīze. Ekonomiski neatkarīgi mēs kļūsim tad, kad uzcelsim savu AES un beigsim domāt par tirdzniecību ar Krieviju. Jā, liels tirgus, bet arī nestabils, neparedzams un- bieži vien- no melnās vai vismaz pelēkās zonas nākošs. Politiski neatkarīgi… hmmmm… pēc gadiem 100, kad Krievijā būs palikuši mazāk kā 100 miljoni iedzīvotāju (neskaitot 300 miljonus ķīniešu) un tā sabruks mazākās valstīs.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    buchamona > Sviitijs 27.09.2010. 13.37

    Pirmajai komenta daļai piekritu par 100%, otrajā, kur Tu runā par varbūtību, ka daudzās Krievijas kņazistes atgūs savu vēsturisko neatkarību – arī ceru, ka tas viņām izdosies :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

dro 27.09.2010. 12.29

Nu nezinu gan, kurš vairāk atgādina dinozaurus Rubiks vai Zīle, nemaz nerunājot par Dzintaru. Kāda tad priekšrocība, izņemot krieviskā elektorata atbalstu ir SC? Mazāk zaguši, Ušakovam mazāka apetīte kā Baķkam? Ja jau SC būtu tāda interese strādāt ar V valsts labā, kādēļ tad neveidoja koalīciju RD? Tagad Vešņakovs nolasa morāli Urbanovičam, gribat arī Dombrovski nostādīt viņam blakus?
Tiešām aizkustinošs IR viesu naivums!:) Ar SC jāveido koalīciju tikai tad, ja V + ZZS + VL-TB/LNNK nepietiek balsu saeimā. Interesanti, cik vēlētājus V atkal pazaudēs ar šo tikšanos? Vai RD vēlēšanas neko nav iemācījušas, bet Jaunups tikai maļ savu maļamo.

+14
-3
Atbildēt

2

dro 27.09.2010. 12.56

Āboltiņa: mēs runāsim ar visiem
_______________
Tā meita, kura koķetē ar visiem, bieži paliek vecmeitās, it sevišķi, ja vēl ir tāds “kompetents” savedējs kā Jaunups:)

+13
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu