Melno kafiju" iegādājas zviedru "Lofbergs Lila • IR.lv

Melno kafiju" iegādājas zviedru "Lofbergs Lila

21
Evija Trifanova, LETA

DB: iespējams, šogad pirmais apjomīgais, krīzes nediktētais darījums Latvijā

Latvijas kafijas ražotāju "Melnā kafija" iegādājusies Zviedrijas "Lofbergs Lila", otrdien raksta laikraksts "Dienas bizness", vēsta LETA. Šis, iespējams, ir pirmais šā gada apjomīgais darījums Latvijā, kas nav krīzes pārdošanas gadījums un kura rezultātā tiek piesaistīts stratēģiskais investors, secina laikraksts ''Dienas Bizness''.

Līdz šim Baltijas lielākā kafijas ražotāja "Melnā kafija" kapitāldaļas piederēja Īslandes "Kaffi Holding ehf". "Lofbergs Lila" ir viens no lielākajiem un senākajiem kafijas ražotājiem Zviedrijā. No vairākiem interesentiem, arī finanšu investoriem, gan no Austrumiem, gan Rietumiem zviedru piedāvājums bijis vislabākais, “Dienas biznesam” atzinis finanšu konsultantu kompānijas "Arev Consulting" partneris Baltijas valstīs Austris Krūmiņš. Lai gan darījuma puses cenu neatklāj, finanšu eksperti pieļauj, ka "Melnā kafija" pārdota par aptuveni 3,5 miljoniem latu.

Latvijas ražotni nav plānots pārcelt uz kādu citu valsti, piemēram, uz Zviedriju. Arī "Melnās kafijas" zīmols paliks līdzšinējais, un "Lofbergs Lila" zīmola kafija tiks ražota Zviedrijā.

"Melnā kafija" pagājušajā gadā strādājusi ar 4,73 miljonu latu apgrozījumu, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija. Uzņēmums izstrādājis un sācis īstenot Kafijas kvalitātes standartu programmu, kuras mērķis ir nodrošināt Latvijā vienotu izcilas kafijas pagatavošanas kvalitātes standartu ieviešanu, lai uzlabotu labas un kvalitatīvi pagatavotas kafijas pieejamību.

Kafijas ražotne "Melnā kafija" darbu sāka 1996.gadā Ķekavas pagasta "Vecsilos" un ir modernākā kafijas ražotne Baltijas valstīs.

Komentāri (21)

putekliic 22.09.2010. 08.27

Vai nepieļaujat domu, ka tā ir vienkārši konkurentu pārpirkšana? Jautājuma arī – ja tas nav “krīzes darījums”, tad kāpēc īpašnieki pārdod “vistu, kura dēj zelata olas”, respakīvi – ir pelnošs un veselīgs uzņēmums? Vai viņiem trūkst investīciju tālākai attīstībai? Ja jau tik labs uzņēmums, tad banākm ar naudas koferīšiem vajadzētu rindā stāvēt, ne? Kas no tā mainās, ja uzņēmums nonāk zviedru rokās, bet tālāka atīstība nenotiek? Lūk, tādi jautājumi uz kuriem nav atbilžu.

0
0
Atbildēt

1

    daina_tabuna > putekliic 22.09.2010. 11.25

    Ņemot vērā, ka Melnā kafiju nupat iegāja Somijas tirgū… visai ticami, ka tipisks konkurentu pārpirkšanas gadījums ar nolūku nepieļaut ietekmes pieaugumu klasiskajos tirgos. Löfbergs Lila Somijā nav nekādi stiprie, bet maz ticams, ka gribētu zaudēt pat to tirgus daļu, kas jau ir. No otras puses- Krieviju un Baltkrieviju vieglāk paņemt caur mentāli tuvāku organizāciju un varbūt tiešām Löfbergs Lila grib to tirgu. Lai arī nesatabils un neuzticams, tomēr finansiāli interesants.

    0
    0
    Atbildēt

    0

astra_ozo 21.09.2010. 23.37

Jāatzīst, nebiju pievērsis uzmanību šai firmai.Vai MK kafijas pupiņas arī tirgo?
Kopš pārgāju uz pupiņām vairs nevaru iedzert maltos surogātus.

0
0
Atbildēt

0

Aleksejs Dimitrovs 21.09.2010. 22.47

Apbrīnojami, ka šādā vecā nozarē var sasniegt nozīmīgus rezultātus!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu