35% PLL atbalstītāju varētu balsot par citu partiju • IR.lv

35% PLL atbalstītāju varētu balsot par citu partiju

48
Tomas Urbelionis, F64

Teju puse pilsoņu nav droši par savu izvēli gaidāmajās Saeimas vēlēšanās

Trešā daļa vēlētāju, kas sabiedriskās domas aptaujās norādījuši, ka plāno balsot par sarakstu “Par labu Latviju” (PLL), šaubās un apsver iespēju balsot par kādu citu partiju, atsaucoties uz kompānijas ''Factum'' aptauju, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums ''De facto''.

11% PLL vēlētāju kā savu otro izvēlu apsver balsošanu par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), 10% – par ''Saskaņas centru'' (SC), 8% – par ''Vienotību'', 6% – par “Visu Latvijai” – ''Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL–TB/LNNK).

Savukārt pašai PLL pastāv iespējas piesaistīt tikai 4% ZZS vēlētāju, pa 3% no VL–TB/LNNK un SC vēlētājiem un 2% ''Vienotības'' vēlētāju.

''Factum'' aptauja rāda – ja vēlēšanas notiktu septembrī, tad par PLL nobalsotu 9,6% vēlētāju un tā iegūtu 10 vietas 10.Saeimā. PLL ir vienmērīgs atbalsts visos vēlēšanu apgabalos. Nedaudz augstāks tas ir Zemgalē – 13%, viszemākais Latgalē – 8%.

Savukārt SKDS aptaujā noskaidrots, ka joprojām 46,4% vēlētāju nav stingri izlēmuši, par ko balsot, vēsta ''De facto''. Mazāka daļa – 36,9% aptaujāto – droši zina, par ko atdos balsis 2.oktobrī, bet 16,7% uz vēlēšanām neplāno iet.

Komentāri (48)

mary75 19.09.2010. 21.51

Manuprāt, kad turpat puse balsstiesīgo pāris nedēļas pirms vēlēšanām nav izlēmuši, par ko balsos, tas ir diezgan traģiski, norāda, ka mūsu politiskā sistēma 20 gadu laikā tā arī nav ne izveidojusies, ne nostabilizējusies, ticība tai ir ļoti zemā līmenī, un mums ir neprognozējama valsts.
Nav jau arī nekāds brīnums, īstenībā, partijas, kas pārstāv kaut vai kādu sabiedrības slāni, mums ir tikai PCTVL un SC, un vēl Vienotība un VL, pēc VL saplūšanas ar TB nevar zināt, kurš tur ņems virsroku, VL vai batjkveidīgie, un ko tā īsti pārstāvēs.
Un, par nožēlu, visu izlems ZZS, kas pārstāv tikai tautas mīluli un vēlamāko premjera kandudātu Lembergu, un nekādus ne zaļos, ne zemniekus, lūk, tāda muļķuzeme.

+24
-1
Atbildēt

9

    ♣Shaggy♣ > mary75 19.09.2010. 22.00

    Par pirmo daļu tev pilnībā piekrītu.
    Manuprāt sen būtu laiks mainīt satversmi un prezidentam piešķirt lielākas pilnvaras – līdzīgi Lietuvai. Tautas vēlēts prezidents arī būtu ieguvums Latvijai.
    Tik žēl, ka neviens 20 gados to nav izdarījis. Mūsu cilvēki vienkārši vēl nemāk demokrātijā dzīvot – 60 gadi zem 1 vadoņa ir padarījuši tautu debīlu t.i. paši neko negribam darīt (pierasts, ka darbu iebāzīs mutē) un visas savas problēmas prasām valstij risināt.

    Interesanti gan būtu zināt kādu tavuprāt sabiedŗibas slāni pārstāv vienotība? :D Valsts iestāžu darbinieku slāni, kas hroniski baidās no reformām, jo paliks bez darba?
    Par VL un PCTVL itkā būtu daudz maz skaidrs.

    0
    -18
    Atbildēt

    0

    ♣Shaggy♣ > mary75 19.09.2010. 22.57

    “Kās zināms, birokrātija mums uzblīda un pārblīda Kaulīša laikos, kad pie varas bija tagadējā PLL, ZZSun TB koalīcija” … lai nebūtu tikai tukšu salmu kulšana lūdzu savus skaitļus studijā t.i. cik % no valsts iedzīvotājiem strādāja valsts pārvaldē pirms Kalvīša un cik tagad.
    Tavā skatījumā Francija, Lietuva ir parlamentāra vai prezidentāla valsts?

    Nu lai tač Lembergs tad ir tas prezidents, tāda tā demokrātija, vienmēr būs kādi neapmierinātie. Ja virs 50% no pilsoņiem atbalsta tad kāpēc nē.

    Man gan viedoklis ir, ka Lembergam ir tālu līdz populismam, ļoti praktisks cilvēks, maz runā un daudz dara. Retums Latvijas politikā.
    Par tipisku populistu uzskatu Kamparu. No jūsu puses vienīgais tiešām sakarīgais ir Repše, kas kko reāli dara.

    0
    -14
    Atbildēt

    0

    zigis > mary75 20.09.2010. 19.22

    dzeris49 Vienotība pārstāv liberāli un proeiropeiski noskaņotu sabiedrības slāni…
    ——————————————————————————
    Tiešām? Sevišķi tie, ka pretēji vāciešiem vai francūžiem palaida garām iespēju paklusēt, stāstot par tūkstošiem tonnu ķīmisko ieroču Irākā. Varbūt pareizāk teikt, ka Vienotība pārstāv nevis proeiropeiski noskaņotu (tas būtu apvainojums zviedriem vai somiem), bet suniski paklausīgu Buša proponēto neokonservatīvo politiku. Tādi mazi aģentiņi eiropiešu saimē.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    ♣Shaggy♣ > mary75 20.09.2010. 18.49

    Betij betij, es tik pieļāvuma formā minēju. Ir tač starpība ar apgalvojumu.
    Tā kā skaitļus meklē pati :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Inese Birzniece > mary75 20.09.2010. 00.59

    Betij, liec mierā sīko; lai vārās savā sulā delfos vai citur. Šeit maz – nemaksā.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    www.vecamate.lv > mary75 20.09.2010. 02.02

    Hermanis jau precīzi pateica- mūsējie ir romantiķi,tādi kā eiropas budisti.. kas pat govis sauc vārdos.:) Kas pēc būtības ir tikai labi.. tādi sirsnā naivi ļaudis.Pavelkas uz jebko.Vai EU būda,vai vīrišķis buldozers,vai smuks plakāts.. Ķeza, ka nav atskaites ,vērtību staba kur pieturēties…. Liek pirkstu katlā,ui,karsti..Liek ledskapī,ui, auksti- vienalga taču liek,izmēģina…Kā bērni :)Kas vienīgais nākotnes glābiņš,manuprāt.. Jo naiviem,garā vājiem piederot debesu valstība,tāpat kā 3 tēvdēlam muļķītim daiļā princese.Drīz jau manīs, kā pasakas strādā ;)

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > mary75 20.09.2010. 00.05

    Cik atceros pētījumā ap tikai 30% aptaujāto, kas, protams, nav maz, izteicās, ka gribētu par premjēru Lembergu. Kā tev tie pēkšņi pārvērtās par 50%?
    “Skaitļus studijā!” Pats ar skaitļiem tiec galā!

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    martins_kibilds > mary75 20.09.2010. 00.01

    Lai arī pats sevi neuzskati par pelēko masu, tomēr blēņas sanāk rakstīt tik un tā. Pirmkārt, demokrātija mūsdienu izpratnē nenozīmē, ka ja 50% sabiedrības kaut ko vēlas, tad “kāpēc ne”. Ir noteikts vērtību klāsts par kurām mēs nebalsojam. Tas attiecas uz principiem, kas raksturo tiesisku valsti.
    Otrkārt, Lembergs varētu būt pēdējais par kuru varētu teikt, ka “maz runā un daudz dara”. Pēdējā laikā turpat vai diena nepaiet bez nomales pilsētas mēra kārtējā paziņojuma vai domu graudiem. Runā viņš krietni vairāk par daudziem valdības ministriem. Bet kas attiecas uz darbiem, tad būtu varbūt papūlējies dažus nosaukt. Prokurora izspiegošanu, protams, arī var nosaukt par darbu, bet vai tas ir tas par ko tu viņu slavē? Varbūt tu viņu cieni par to, ka kādu kripatu no sava kungu galda ir atmetis arī “pelēkajai masai”?

    +13
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 19.09.2010. 22.13

    Vienotība pārstāv liberāli un proeiropeiski noskaņotu sabiedrības slāni, pārsvarā, izglītotus cilvēkus, protams, arī daļu valsts iestādēs strādājošo, bet, ne lielāko daļu.
    Kās zināms, birokrātija mums uzblīda un pārblīda Kaulīša laikos, kad pie varas bija tagadējā PLL, ZZSun TB koalīcija, tā ka visas valsts ietādes pilnas ar šo partiju cilvēkiem, taisni tāpēc neiet ar tām strukturalām reformām.
    Kas attiecas uz prezidentālu valsti – ES visas ir parlamentāras valstis, augstākais dzīves līmenis parasti ir parlamentarās valstīs( NVS valstis, Latīņamerika – visas prezidentālas).
    Un Latvijā par prezidentu, visdrīzāk, būtu Lembergs vai kāds cits populists, tev to vajag?
    Ja kas jāvēl tiešās vēlēšanās – pilsētu mēri, tad nebūtu tāds bardaks, kā Jūrmalā.

    +19
    0
    Atbildēt

    0

AUTOEXEC.BAT 19.09.2010. 21.31

Nav nekāds brīnums, jebkurš pārdomātu balsot par AŠistiem, ja redzētu, kā normālā tauta visapkārt regulāri apsmejas par PLLūzeriem … :)

+15
-2
Atbildēt

5

    ♣Shaggy♣ > AUTOEXEC.BAT 19.09.2010. 21.37

    Es gan par vienotību vislaik smejos. Taisnības labad gan jāsaka, ka par tautu sevi neuzskatu, neesmu no pelēkās masas.

    Visvairāk mani uzjautrina jūsu (pelēkās masas) cepšanās par PLL – ļoti smieklīgi no malas izskatās.
    Tā teikt sūds cenšas tautu pārliecināt, ka otrs sūds ir sūds. Visi jūs esat vienā maisā bāžami un slīcināmi.

    Varu piebilst, ka neesmu nekāds lielais PLL atbalstītājs, arī viņi ļoti daudz lažas sataisījuši LV politikā.

    0
    -24
    Atbildēt

    0

    aivars_silins > AUTOEXEC.BAT 20.09.2010. 06.53

    Sīkais, es tevi saprotu. Sāpīgi noskatīties, ka tavi favorīti ir to substanci, ko tu pieminēji, salaiduši biksēs.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    markonimarkoni > AUTOEXEC.BAT 20.09.2010. 09.56

    Sīkais!!!
    Ja neesi no tautas, no kurienes tad tu esi!? Kādus apzīmējumus tu attiecini uz sevi???
    Tu skaties no malas. No kuras malas!?

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    Jānis Dreimanis > AUTOEXEC.BAT 20.09.2010. 06.10

    Tas, kurš pirmais lieto sūda un debilitātes argumentu, sevi diskvalificē no tālākas diskusijas.

    +11
    0
    Atbildēt

    0

    oskaar > AUTOEXEC.BAT 20.09.2010. 00.33

    Sīkjam->
    Jums ir pārliecība, ka ugunsdzēsēji pie Jums atbrauks savlaicīgāk nekā pie citiem?
    Ja ir- tad kādēļ šāda pārliecība?
    Ja nav- tad kas Jūs tik ļoti uzjautrina?
    Un ne jau par ugunsdzēsējiem ir runa. Tā ir tikai ilustrācija. Tas pats ir ar Veselības aprūpi, Tiesu, konkurences uzraudzību, valsts un pašvaldību iepirkumiem, u.t.t. u.t.j.p.

    +12
    0
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 20.09.2010. 04.04

pamataa mums ir divas nometnes :
pirmaa mafija , valsts nozadzeeji un taas atbalstiitaaji
otraa , taas ienaidnieki, kuri veelaas Valstij atguut taas statusu
izveele vienkaarša , ja negribi buut valsts nodeveejs ,tad balso par mafijas ienaidnieku un taa ir vienotiiba , kabatas un partiju iipašnieku partijas ir mafijas sateliiti…

+9
0
Atbildēt

3

    Tane-Dane > Janka, Janic 21.09.2010. 02.28

    2 lati nav nekāds arguments. Viņi spļauj virsū šai valstij, kura nespēj pat izdomāt jēdzīgu veidu kā piereģistrēt tur sadzimušos bērnus. Viņi neiesprings skraidot pakaļ valstij, bet reģistrēs viņus kā Anglijas pilsoņus un aizmirsīs par Latvijas valsti uz visiem laikiem.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    zigis > Janka, Janic 20.09.2010. 19.45

    Latvieši atgriezīsies, bet ne jau, lai par britu mārciņu saņemtu 79 santīmus. Tad, kad varēs dabūt divus latus, tad arī atgriezīsies.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > Janka, Janic 20.09.2010. 12.49

    Piekrītu pilnībā un daļa latviešu atgriezīsies Latvijā. Viņiem vajag papelnīties, jo šeit darba nav, bet būs, ja izvēlēsimies Vienotību! rau, jau ražošana sastāda lielāku % kopproduktā!!!
    Arī mani bērni abi atgriezīsies, jau tagad vēlas!!! Vēl jāpamācas vienam, bet otrs, lai paskatās cik maizei tur bieza garoza!
    Latvieši noteikti atgriezīsies daļa, jo ne jau tikai naudā ir laime, bet sakārtotā ne izzagtā valstī!!!
    Tie kremlini ir stipri pūlējušies sagraut mūsu valsti, un ne jau par velti Putins tā gratulēja kangaru kalvīti!

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu