Lembergs un saprāts • IR.lv

Lembergs un saprāts

6
Gatis Gierts, F64

INTERVIJA. Būdama pie varas pēdējos astoņus gadus, Zaļo un Zemnieku savienība spējusi saglabāt augstu popularitāti un nākamajā Saeimā var rēķināties ar izšķirošu lomu, veidojot valdības aprises. ZZS līderis Augusts Brigmanis ir pārliecināts, ka deputātu komandā nebūs pašnāvnieku, kas premjera kandidāta Aivara Lemberga personisko interešu dēļ ies pret veselo saprātu

 

Jūsu īsajā programmā rakstīts, ka «jāstrādā, lai labotu pieļautās kļūdas». ZZS ir bijusi visās 8. un 9.Saeimas valdībās. Kas ir kļūdas?
Dažas kļūdas ir saistītas ar to, ka vienu otru ministru nevajadzēja tik ilgi atstāt amatā. Cilvēkam ar laiku iestājas nogurums. Kļūda bija arī tas, ka tik ilgi atļāva Kalvītim strādāt. Tā ir viena no fundamentālām kļūdām.

Kāda ir ZZS atbildība par krīzi?
Šajā krīzē nevar būt ZZS atbildība tādā vispārinātā nozīmē. Neviens vēl nav izpētījis, vai krīze bija saistīta ar politiķu neprasmi strādāt un cik bija saistīta ar zviedru banku ietekmi. Cik politiķi varēja ietekmēt banku rīcību un cik naudas treknajos gados varēja iebāzt seifā nebaltām dienām – tas ir lielais jautājums. Vai politiķi varēja pateikt «Krīger, aizver muti!» un arodbiedrībām «ejiet prom!». Vai arī pateikt arodbiedrībām – jums ir taisnība, naudas ir daudz, pieliekam algas skolotājiem un pensijas pensionāriem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu