"airBaltic" padomē apstiprina ar partijām saistītus cilvēkus • IR.lv

"airBaltic" padomē apstiprina ar partijām saistītus cilvēkus

22
Indra Sprance

Uzņēmuma padomē ieceļ TB/LNNK deputāta kandidātes vīru un savulaik no JL startējušu deputāta kandidātu

Aviosabiedrības “airBaltic" akcionāru sapulce pirmdien apstiprinājusi jauno padomes sastāvu – valsts intereses tajā pārstāvēs Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) valdes loceklis Gints Kiršteins, savulaik Rīgas domes vēlēšanās no “Jaunā laika” startējušais Uldis Martinsons un ''Tēvzemei un Brīvībai/LNNK'' deputāta kandidātes vīrs Niks Bulmanis.

Uzņēmuma padomē apstiprināti arī divi “airBaltic” mazākuma akcionāra – uzņēmuma vadītājam Bertoldam Flikam piederošās "Baltijas aviācijas sistēmas" (BAS)  pārstāvji – Ilmārs Razumovskis, kā arī Žans Šarls Korsaks.

Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss biznesa portālam “Nozare.lv” sacīja, ka akcionāru sapulcē SM "aicinājā valdi pēc iespējas ātrāk sasaukt pirmo padomes sēdi, lai varētu ievēlēt priekšsēdētāju, lai padome var sākt pilnvērtīgi strādāt", sacīja Matīss, piebilstot, ka maksimālais termiņš esot divas nedēļas. Patlaban konkrēts datums neesot nosaukts, jo tas esot atkarīgs "gan no padomes locekļiem, gan no sabiedrības valdes".

"Vērsīsimies pie jaunā padomes sastāva, lai tas sāk risināt jautājumu par zīmola atgriešanu kompānijai un izvērtē visus darījumus, kas bijis starp akcionāriem un sabiedrību, ne tikai zīmola darījumu," sacīja Matīss.

Matīss arī uzsvēra, ka "zīmola atgriešana ir atkarīga ne tikai no kompānijas finansiālās darbības, bet arī no daudziem komerciālajiem jautājumiem, piemēram, flotes atjaunošanu" līdz ar to patlaban nevarot pateikt konkrētu zīmola atgriešanas datumu.

Ir.lv jau vēstīja, ka Bulmanis, kas savulaik atbalstīja JL un bija arī tā izvirzītais pārstāvis Rīgas brīvostas valdē, no 2002. līdz 2006.gadam partijai ziedojis 15 tūkstošus latu, liecina partiju finanšu datu bāze. Bulmanis savulaik vadīja ''Māras banku'', kuru iegādājās Somijas banka ''Sampo''.

Savukārt Martinsons, kurš, kā vēsta partijas mājaslapa, ir viens no Rīgas pārstāvjiem partijas domē, JL ziedojis 5745 latus. Viņš neilgu brīdi bija partijas pārstāvis lidostas padomē, pirms šo institūciju likvidēja. Martinsons pēc izglītības ir pilots, viņš ir līdzīpašnieks divos ar jūrnieku aviopārvadājumiem saistītos uzņēmumos.

Kiršteinam ir 12 gadu pieredze telekomunikāciju nozarē. Kiršteins izvirzīts, lai pārstāvētu LVRTC intereses, jo no šī uzņēmuma līdzekļiem tika finansēta nesenā ''airBaltic'' pamatkapitāla palielināšana, ieguldot obligācijās 15,5 miljonus latu. Kiršteins Ir.lv apliecināja, ka nav nevienas politiskās partijas biedrs.

Iepriekšējā padome, kurā SM kā ''airBaltic'' vairākuma akcionāru pārstāvēja ''Latvijas autoceļu uzturētāja'' vadītājs Vigo Legzdiņš, SM darbinieks Arnis Muižnieks un Tūrisma attīstības valsts aģentūras direktora vietniece Daiga Falkane (TB/LNNK), zaudēja ministra uzticību pēc tam, kad izrādījās – neinformējot SM, tā piekritusi sešus uzņēmuma zīmolus, ieskaitot ''airBaltic'', pārdot uzņēmuma vadītāja Bertolta Flika firmai.

Komentāri (22)

Dzintars Kalniņš 06.09.2010. 16.07

Mums ar kolēģiem bija diskusija par tēmu – “savējie cilvēki” uzņēmumu valdēs un padomēs. Pa lielam tas nav nekas slikts un pat varētu būt saprotams, jo “atbildīgie” politiķi vēlas amatos cilvēkus, kuriem var uzticēties. Ja šādiem cilvēkiem ir arī nepieciešamās iemaņas, tad arī tas būtu ok. No otras puses, Latvijas situācija ir tāda, ka (1) nav nepieciešamības pēc šādiem amatiem, jo nekas netiek darīts, (2) bieži vien tiek “ielikti” cilvēki bez nepieciešamajām iemaņām, (3) šajos amatos esošajiem tiek maksātas FANTASTISKAS algas no nodokļu maksātāju kabatas. Vakar “Nekā personīga” sižetā par uzņēmumā “Rīgas karte” algu apjomi bija ārkārtīgi jauki – trijiem valdes locekļiem kopā gandrīz LVL 300,000 gadā (ap 8,000 mēnesī) un darbiniekiem ap 3,500 mēnesī. Nedomāju, ka šādas algas ir adekvātas ieguldītajam darbam – drīzāk šī ir klaja nodokļu maksātāju naudas izšķērdēšana (nozagšana). Ja atkal tiks ievēlētie bārdainie, buldozeri un hūtes + SC, tad šadas “rebes” turpinās iet plašumā.

+14
0
Atbildēt

0

mxblack 06.09.2010. 13.43

Mahinācijas turpinās “cieti”. Vai tad par to zīmolu iztirgošanu nevienam nebūs jāatbild? Viena no darījuma dalībniecēm pat turpinās darbu un saņems par to vareno algu? Kas te īsti notiek? Kur es dzīvoju? Tā ir visīstākā nelietīgu zagļu un īstu bandītu paradīze, jo valsti tie ir iztirgojuši ar visām parpalām, visur ir saslēgti mums galēji neizdevīgi līgumi un mēs ar saviem nodokļiem faktiski barojam šos bandītus un viņu bandas.

+12
-1
Atbildēt

0

mary75 06.09.2010. 13.34

Manām smadzenēm tas virsraksts nav saprotams – “valsts pārstāve airBaltic turpmāk aizstāvēs Flika intereses”?
Laikam, esmu ko palaidis garām , vai man ar loģiku ir problēmas, vai raksta autoram, vai Latvijas valstī kaut kas galīgi sagājis grīstē.

+6
-1
Atbildēt

1

    mary75 > mary75 06.09.2010. 15.06

    Nu nomainīja to virsrakstu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu