Priežu eļļas sapnis • IR.lv

Priežu eļļas sapnis

3
Silvanola valdes priekšsēdētājai Ievai Leimanei pieredzējušas kolēģēs savulaik ieteica neķēpāties ar jaunu gēla savienojumu. Taču tas kļuva par viņas biznesa pamatu. Foto — Jānis Saliņš, F64
Sanita Jemberga

Dabas zāļu ražotāja Silvanols pieredzi var aprakstīt mācību grāmatās jaunajiem uzņēmējiem

Mani Rietumeiropas draugi vienmēr brīnās, jo slimību atgaiņāšanai vispirms ķeros pie zāļu tējām un tikai pēc tam meklēju zāles. Ķīmiķe Ieva Leimane ir spērusi soli tālāk – viņas izveidotais uzņēmums ražo ārstnieciskos preparātus, kas sastāv tikai no dabas vielām. Pērn, kad daudzi bankrotēja, Leimanes izlolotais Silvanols palielināja apgrozījumu par trešo daļu, sasniedzot gandrīz miljonu latu. Šogad to plānots dubultot. Peļņa pieauga par divām trešdaļām. Turklāt tas notika veidā, par kuru sapņo daudzi Latvijas uzņēmumi, – eksportējot un efektivizējot ražošanu.

«Tas nebija nekāds brīnums, bet likumsakarība,» saka valdes priekšsēdētāja Ieva Leimane, tērpusies baltajā mediķu virsvalkā, bet ar koķetu melnbaltu lakatiņu ap kaklu. «Iepriekšējo gadu iestrādnes sāka nest augļus.»

RODAS TUKŠĀ VIETĀ
Latvijā farmācija tradicionāli bijusi viena no spēcīgākajām nozarēm, bet Silvanols nav tipisks stāsts, jo radies no jauna, nevis uz kāda PSRS laiku uzņēmuma bāzes.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu