Gāzētāji ar mugurkaulu • IR.lv

Gāzētāji ar mugurkaulu

6
LETA
Aivars Ozoliņš

NENOTIKUSI INTERVIJA. Pirms četriem gadiem viņš vīpsnāja par krīzi un aicināja ekonomikā gāzēt līdz grīdai. Tagad Par labu Latviju! līderis Šlesers sola izbeigt «finanšu okupāciju» – tā viņš dēvē starptautisko aizdevuma programmu, kas pārgāzēto valsti izglāba no bankrota

Apvienība Par Labu Latviju! ir starp sarakstiem, kam aptaujas ļauj cerēt uz iekļūšanu 10.Saeimā. Turpinot iepazīšanos ar varas pretendentiem, aicinājām uz interviju PLL premjera kandidātu Aināru Šleseru, taču saņēmām atteikumu. Šlesera piemēram sekoja arī viņa «galvenais palīgs», kā Andri Šķēli nodēvējis bijušais prezidents Guntis Ulmanis. PLL līderi neuzskatot žurnāla Ir lasītājus par saviem vēlētājiem, mums paskaidroja apvienības pārstāvji. Tomēr redakcija ir pārliecināta, ka šā politiskā spēka nodomi var pārāk būtiski ietekmēt Latvijas nākotni, lai tos atstātu neizvērtētus.

PLL kampaņas divi svarīgākie, savstarpēji saistītie jautājumi ir sadarbības pārskatīšana ar aizdevējiem un ārpolitiskās orientācijas maiņa. Tieši PLL un Saskaņas centra uzskati par šiem jautājumiem definē šo vēlēšanu lielo izvēli. Tāpēc apvienības programmā un citos avotos meklējām atbildes uz jautājumiem, kurus būtu uzdevuši Šleseram un Šķēlem tiešā intervijā, ja viņi būtu gatavi.

FISKĀLĀ OKUPĀCIJA 
«Valsts bez parādiem, atbrīvojoties no faktiskās «fiskālās okupācijas»,» – šādu mērķi izvirza PLL programma. Līderis Šlesers starptautisko aizdevumu nosaucis par nodevību, kaut arī par to 2008.gada nogalē ar Eiropas Komisiju un Starptautisko Valūtas fondu vienojās paša pārstāvētā Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdība. Vienošanās turpinātāju premjeru Valdi Dombrovski (JL) Šlesers sauc par grāmatvedi, kas bučo zābakus Briselei, un salīdzina viņu ar padomju okupācijas valdības ielikteni Augustu Kirhenšteinu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu