Jūrmalas dome vēl nelemj par strīdīgajiem priekšlikumiem • IR.lv

Jūrmalas dome vēl nelemj par strīdīgajiem priekšlikumiem

24
Lauris Vīksne, F64

Līdz pirmdienai domes sēdē izsludināts pārtraukums

Jūrmalas dome sestdien vēl nelēma par opozīcijas un pozīcijas deputātu iesniegtajiem priekšlikumiem jaunu amatu izveidē un funkciju pārdalē, ziņo BNS. Domes sēdē izsludināts pārtraukums līdz pirmdienas plkst. 15, lai pārbaudītu iesniegto lēmumprojektu atbilstību normatīvo aktu prasībām.

Jūrmalas mērs Romualds Ražuks (PS ) konsultējies ar Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas juristiem un secinājis, ka piedāvātās izmaiņas neatbilst likumam, līdz ar to tās nav iespējams pieņemt šādā formā, vēsta LETA. "Priekšlikumi ir nelikumīgi, tādēļ darīšu visu, lai dome nepieņemtu tādus priekšlikumus, kurus pēc tam nāktos atcelt," sacīja Ražuks.

Priekšlikums paredzēja izveidot divus jaunus vicemēru posteņus un uzticēt tos Larisai Loskutovai (SC) un Gatim Truksnim, kā arī pārdalīt mēra funkcijas, mazinot viņa ietekmi Jūrmalas pašvaldības kapitālsabiedrībās, piemēram "Jūrmalas ūdens", "Jūrmalas siltums", Dzintaru koncertzālē un Jūrmalas slimnīcā. Ražuks aģentūrai BNS stāstīja, ka priekšlikumi paredz samazināt kapitālsabiedrību valžu sastāvu līdz diviem cilvēkiem.

Jūrmalas domnieks Juris Visockis savukārt vairākkārt atzina, ka "tas ir vājprāts" un, viņaprāt, pēc šādiem pavērsieniem vispār būtu jāatlaiž visa dome un uz pāris gadiem jāatdod pilsētas vadība kādam saimnieciskam cilvēkam, kurš būtu izvēlēts "kaut vai, piemēram, konkursa kārtībā".

Iesniegumu parakstījuši tikai pieci deputāti – vicemērs Māris Dzenītis, Dzintra Homka ("Sabiedrība citai politikai"), Larisa Loskutova ("Saskaņas centrs"), Gatis Truksnis ("Latvijas Zemnieku savienība"/"Kristīgi demokrātiskā savienība"/LPP/LC) un Ilmārs Ančāns ("Mūsu zeme") un viņi pārstāv gan līdzšinējo koalīciju, gan opozīciju.

Ražuks par Jūrmalas mēru kļuva šogad maijā, nomainot līdzšinējo pilsētas galvu Raimondu Munkevicu.

Komentāri (24)

andris 29.08.2010. 00.21

Antireklāma Vienotībai pateicoties Dzintram Homkam

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu