Latvijas jahtai sudrabs pasaules čempionātā • IR.lv

Latvijas jahtai sudrabs pasaules čempionātā

2
Latvijas jahta ''Micros'' pasaules čempionātā Francijā. Autors: Valdis Ēlerts

Jahtas "Micros" komanda vienīgā pārstāvējusi mūsu valsti sacīkstēs Francijā

Šogad Pasaules čempionātā ''Micro'' klases jahtām Kiberonā, Francijā, Latvijas vienīgā komanda – Vladimirs Smoļakovs un Andris Zjatkovs ar jahtu"Micros" – izcīnīja Latvijai sudraba medaļu ''Racer'' divīzijā un 20.vietu absolūtajā vērtējumā, informē Latvijas Zēģelētāju savienība (LZS).

Latvijas vienību 25 ''Racer'' jahtu konkurencē šoreiz pārspēja franču burātāji ar jahtu "Micro Mood", izcīnot 6.vietu absolūtajā vērtējumā.

34.Pasaules čempionātā ''Micro'' klases jahtām četru dienu laikā burātājiem Kiberonas līcī Biskaja līča ziemeļu piekrastē tika dots starts desmit braucieniem. Pirmajā sacensību dienā, kad Latvijas komanda sasniedza labākos rezultātus, pūta jahtai "Micros" piemērots stiprs vējš. Trešajā sacensību dienā "Micros" komanda centās uzlabot savu rezultātu absolūtajā vērtējumā, taču pieļāva kļūdu un saņēma diskvalifikāciju.

Kapteinis Smoļakovs ar jahtu "Micros" jau ieguvis pasaules čempiona titulu 2007. un 2008.gadā. Vērtējot šā gada sacīksti, viņš teic, ka tajā piedalījušies nepieredzēti daudz ļoti stipru un pieredzējušu burātāju. Latvijas komandas rezultātu ietekmējis nogurums pēc nepilnu trīs tūkstoš kilometru brauciena ar automašīnu līdz sacensību vietai. ''Finansiālu apstākļu dēļ startējām ar četrus gadus vecām burām, kas ir piemērotas daudz stiprākam vējam. Faktiski visas jahtas, kas iekļuva pirmajā divdesmitniekā, startēja ar pilnīgi jaunām burām,'' stāsta burātājs, piebilstot – viņš būtu apmierināts ar rezultātu, ja ''Micros'' absolūtajā vērtējumā ieņemtu 15.vietu.

2011.gada pasaules čempionāts ''Micro'' klases jahtām nākamgad no 14. līdz 20.augustam notiks Usmas ezerā Latvijā. Kā informē LZS, Usmas jahtklubs tiek uzskatīts par Latvijas ''Micro'' klases burāšanas centru un tajā katru gadu tiek rīkots šīs grupas Eiropas čempionāta posms.

Komentāri (2)

Ziemelnieks 26.08.2010. 09.51

Nu malači, malači :)Turat buru!

+1
0
Atbildēt

0

elinaliepina 26.08.2010. 22.29

Jahtas “Micros” komanda vienīgā pārstāvējusi mūsu valsti sacīkstēs Francijā
Seko foto ar parakstu:Foto: Latvijas jahta ”Micros” pasaules čempionātā Francijā. Autors: Valdis Ēlerts
Attēlā redzamas DIVAS jahtas ar indeksu LAT uz grotburas. Kurš fleitē?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu