Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā

Valsts prezidenta Valda Zatlera oficiālā vizīte Maskavā septembrī nenotiks, līdz ar to tā tagad tiek plānota pēc Saeimas vēlēšanām. Prezidenta kanceleja skaidro, ka vizītes norisei ir divi priekšnoteikumi – līgumu sagatavošana un prezidentu darba kārtība. Septembrī plānotas vairākas augstu ārvalstu amatpersonu vizītes Latvijā, to skaitā Vācijas kancleres Angelas Merkeles, jaunā Polijas prezidenta Broņislava Komorovska un Baltijas prezidentu vizītes, kā arī Zatlera dalība ANO Ģenerālās asamblejas ikgadējā sesijā. Ielūgumu no Krievijas kolēģa Dmitrija Medvedeva 9.jūlijā Zatleram nodeva Krievijas prezidenta administrācijas vadītājs Sergejs Nariškins.

Augustā, salīdzinot ar jūliju, samazinājusies apvienību Saskaņas centrs, Vienotība un nedaudz arī Zaļo un Zemnieku savienības popularitāte, bet gandrīz dubultojušies PCTVL reitingi, liecina Latvijas faktu jaunākie politisko spēku reitingi. Jūlijā par SC savas balsis bija gatavi atdot 19,7% aptaujāto, bet augustā tikai 17%. Nedaudz sarucis arī Vienotības reitings – līdz 13,6%, salīdzinot ar 14,2% jūlijā. Augustā pieaudzis neizlēmušo vēlētāju skaits – līdz 23,8%, bet vēlēšanās nepiedalīšoties 16% aptaujāto.

Vairāki Saeimas deputātu kandidāti no Vienotības sarak­sta Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam iesniedza prasību pārtraukt partiju apvienības Par labu Latviju! slēpto priekšvēlēšanu aģitāciju Latvijas Neatkarīgajā televīzijā, jo uzskata, ka PLL 3,2 reizes pārsniegusi likumā atļauto priekšvēlēšanu aģitācijas izdevumu apjomu. Vienotības pārstāvji uzskata, ka diskusija Latvija, mēs Tevi dzirdam!, kas LNT ēterā ir katru pirmdienas vakaru kopš 19.jūlija, ir slēpta priekšvēlēšanu aģitācija. Diskusijas dalībnieki ir PLL kampaņas veidotājs Ēriks Stendzenieks, LNT ģenerāldirektors un kustības Par labu Latviju! priekšsēdētājs Andrejs Ēķis, PLL «reklāmas balss» Haralds Burkovskis. Atbildot PLL paziņojusi, ka prasīšot KNAB pārtraukt Vienotības aģitāciju, ko tai nodrošinot sabiedrība par atklātību Delna, žurnāls Ir un TV3 raidījums Nekā personīga.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu