Kvēps: Meroni neatdod "Ventbunkera" akcijas īpašniekiem • IR.lv

Kvēps: Meroni neatdod "Ventbunkera" akcijas īpašniekiem

15
Publicitātes foto

Šveices advokāts sakās rīkojamies kapitāla vērtības vairošanas un valsts interesēs

Šveices advokāts Rūdolfs Meroni ir līdzīgs garderobistam, kurš uz izrādes laiku ir paņēmis paturēt svešu mēteli, bet pēc izrādes beigām atsakās to atdot, trešdien intervijā laikrakstam "Dienas Bizness" saka advokāts Mārtiņš Kvēps, kurš pārstāv Ventspils uzņēmējus, "Ventbunkera" (VB) akcionārus Olafu Berķi, Oļegu Stepanovu, Igoru Skoku un Genādiju Ševcovu.

Ar mēteli esot domātas divu minēto Kvēpa klientu VB akcijas, kuras Meroni nevēlas atbrīvot no savas juridiskās pārvaldības, pamatojot to ar īpašnieku interešu aizsargāšanu. Kā skaidro Kvēps, Šveices advokāts izmanto juridiskus termins, apgalvojot, ka neatdod akcijas klientu interesēs, taču pēc būtības izmanto tās pretēji pašu akcionāru gribai, par to vēl prasot naudu. Meroni pārmetumus noraida.

Līdz 2009.gada otrajai pusei Meroni pildījis Kvēpa klientu rīkojumus par VB pārvaldīšanu, taču pēc tam sācis vienpersoniski pieņemt biznesa lēmumus, kas bija neizdevīgi VB un akcionāriem, stāsta Latvijas advokāts. Pēc Kvēpa vērtējums, Meroni tikai savās interesēs bez saskaņošanas ar klientiem radījis sarežģītu juridisku struktūru ofšoros, tā saukto "Holandes sendviču", lai akcionāriem būtu ļoti grūti atteikties no viņa pakalpojumiem, jo akciju pārvaldīšana ir ļoti ienesīga. Šveices advokāts cenšoties vienlaikus sēdēt uz diviem krēsliem – gan pārvaldīt krimināllietā arestēto Ventspils mēra Aivara Lemberga mantu, gan arī pildīt direktora funkcijas tajās kompānijās, kur Lembergam ir līdzdalība. Tādējādi kā arestētās mantas pārvaldnieks viņš pats sev kā direktoram dod rīkojumus un ignorē arī Lemberga kā akcionāra norādes.

Savukārt Meroni pārmetumus noraida, norādot, ka viņa uzdevums esot nepieļaut nelikumības uzņēmumā un gādāt, lai vienlīdzīgi tiktu pārstāvētas visu akcionāru un patiesā labuma guvēju intereses. Viņa mērķis esot izskaust visas ''nelikumīgās shēmas un naudas nosmelšanas mēģinājumus'', kas gadu gaitā VB un valstij radījušas miljoniem latu zaudējumus negūtās peļņas un nenomaksāto nodokļu veidā. Liela daļa peļņas aizplūda atsevišķiem mazākuma akcionāriem piederošo ārzonas kompāniju kontos. "Tie, kas šobrīd bļauj visskaļāk, ir vislielākie mantrauši," sala Šveices advokāts.

Kvēps tomēr ir pārliecināts, ka tuvākajā laikā situācija tiks atrisināta juridiskajos procesos Latvijā un Šveicē, un ''Meroni piespiedu pakalpojumiem Ventspils tranzītbiznesā vairs nebūs vietas''.

Komentāri (15)

Janis 25.08.2010. 11.11

Domāju, ka tas ir kārtējais melnais PR no Ventspils bandas puses.

Meroni iespējams vispār nekādas muļķības nedara, vienkārši ņem vērā to, ka šī manta drīz var tikt konfiscēta par labu valstij un tāpēc rīkojas tā, lai konfiskācijas brīdī viņam nevarētu pārmest, ka atļāvis akcionāriem to izsaimniekot pirms konfiscēšanas.
Piemēram pārdodot Gazpromam kā te iepriekš bija runa..

Ventspils puišiem tas ļoooti nepatīk un tad nu mēģina sadomāt kādas vien muļķības par Meroni var izdomāt.

+4
-1
Atbildēt

0

Dzintars Kalniņš 25.08.2010. 11.08

jā, lielie puikas tur reāli samaisījuši tādu putru, ka maz neliekas. :))) Domāju, ka savulaik, kad Meroni tika nolīgts, viņš iepazinās ar puišiem un saprata, ka nu nav viņi nekādi pārāk lielie gudrinieki un ka tas nav godīgi, ka viņi var tā “varīties”. Attiecīgi, Meroni izdomāju, ka viņš arī grib biku “pavārīties”. Viss vienkārši! :)))

+3
0
Atbildēt

0

andrisskrastins 25.08.2010. 10.59

Vai par šito jauko bariņu nevajadzētu kādu rakstu? Aizraujoši lasīt, it īpaši, ja nevienam īsti nevar ticēt :)

+3
0
Atbildēt

1

    Ziemelnieks > andrisskrastins 25.08.2010. 11.31

    Jā, es arī izlasot rakstu nevaru saprast, kurš tad īsti ir muļķis :D

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu