Augulis: bezdarba līmenis vairs nekāps • IR.lv

Augulis: bezdarba līmenis vairs nekāps

33
Jānis Saliņš, F64

Tendences darba tirgū liecina, ka parādās jaunas darbavietas, norāda ministrs

Labklājības ministrs Uldis Augulis prognozē, ka bezdarba līmenis līdz rudenim varētu samazināties vēl vairāk un tādā līmenī palikt arī ziemas sezonā, ministra teikto otrdien intervījā telekompānijai LNT citē BNS.

"Mēs ar saviem speciālistiem esam vērtējuši šo situāciju, kas faktiski sākās jau no marta, kad bezdarba līmenis kritās. Tās tendences ir tādas, kādas mēs plānojām. Varbūt, pat mazliet labākas kā mēs plānojām. Mēs uzskatām, ka viņš [bezdarba līmenis] nepaaugstināsies, viņš stabilizēsies," sacīja Augulis.

Ministrs prognozē, ka nākamajā mēnesī bezdarba līmenis varētu mazliet kristies un šajā līmenī varētu arī saglabāties. Jaunākās tendences darba tirgū liecina, ka parādās jaunas darbavietas. "Salīdzinot ar pagājušo mēnesi, mēs redzam, ka klāt nākušas 400 brīvas darbavietas," sacīja ministrs.

Bezdarba līmeņa samazinājums Latvijā pirmo reizi pēdējo divu gadu laikā tika novērots šā gada aprīļa sākumā, atgādina BNS. Pašlaik Latvijā bezdarba līmenis ir 15% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Komentāri (33)

Ziemelnieks 24.08.2010. 12.42

Auguļa k-ga analīze ir visai bērnišķīga, bet nu acīmredzami fakti, protams, nav apstrīdami!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu