Virsniekam Rajevam atsaka pielaidi valsts noslēpumam • IR.lv

Virsniekam Rajevam atsaka pielaidi valsts noslēpumam

37
Lauris Nagliņš, F64

Rajevs apsver iespēju pamest dienestu

Vienam no pieredzējušākajiem Nacionālo bruņoto spēku (NBS) virsniekiem pulkvedim Igoram Rajevam atteikta pielaide augstākās pakāpes valsts noslēpumam, atsaucoties uz Latvijas Televīzijas raidījumu „Panorāma”, vēsta LETA.

Satversmes aizsardzības birojs neatklāj iemeslus, kuru dēļ NBS Apvienotā štāba priekšnieka vietniekam operacionālajos jautājumos pulkvedim Rajevam liegta pielaide dokumentiem, kas tostarp satur arī lielākos NATO noslēpumus. Arī NBS komandieris Raimonds Graube par tiem nav informēts.

Patlaban Rajevs ar Graubes pavēli atstādināts no tādu pienākumu veikšanas, kam nepieciešama augstākās pakāpes pielaide valsts noslēpumam. Tiek gaidīts, vai pulkvedis saņems atļauju strādāt ar zemāka līmeņa valsts noslēpumu saturošiem dokumentiem.

Rajevs plašus komentārus raidījumam "Panorāma" nesniedza, vien norādīja, ka apsver iespēju pamest dienestu.

Rajevs ilgus gadus ieņēmis vadošus amatus Latvijas armijā, tostarp piedalījies tā dēvēto miera nodrošināšanas operāciju plānošanā Irākā, Afganistānā u.c.

2009.gadā Rajevs tika atbrīvots no NBS Mācību vadības pavēlniecības komandiera amata. Iepriekš ziņots, ka tas, iespējams, noticis saistībā ar lietu, kurā Latvijas kontingenta karavīri tika turēti aizdomās par ieroču kontrabandu no Irākas, kur dienēja starptautiskajā operācijā.

Komentāri (37)

ltvpanorama 18.08.2010. 22.28

nez..kaut kas jau apkshaa ir..vai NATO datu baazees..vai tepat Latvijaa uzrakts..nedomaaju ka vienkaarshi taapat shaada liimenja virsnieku var diskvalificeet..

+5
-1
Atbildēt

0

raimonds_bossltd 18.08.2010. 22.13

Spriežot pēc pulkveža izskata, viņa vecums liek domāt, ka viņam ir padumjās armijas noziedzīgā pagātne. Tātad viņš ir devis labprātīgu zvērestu mūsu ienaidnieku valstij, kas izslēdz viņa lojalitāti pret Latviju. Armijā, policijā un citos speciālos dienestos vajadzētu veikt periodisku poligrāfa testu, tāpat kā to dara nopietnos uzņēmumos, lai izvairītos no darbinieku nodevības un noskaidrotu viņu iespējamās atkarības.

+8
-5
Atbildēt

1

guna 19.08.2010. 11.13

Visi, kas mācījušies Krievijas kara skolās ir parakstījuši “atsevišķu” dokumentu, kas viņiem ir saistošs. Jāatcerās, ka Krievijas militārajās macību iestādēs un karaspēka daļās, ir tāds postenis “zampolit”, kas faktiski ir FSB vai bijušās VDK ieliktenis, lai uzraudzīti iekšējos procesus un nodarbotos ar vervēšanu. Šim “zampolitam” nevar pat iebilst karaskolas vadītājs vai pulka komandieris. Tā nav ASV kara akadēmija!

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu