Aptauja: aizdevēju naudu tērējam nelietderīgi • IR.lv

Aptauja: aizdevēju naudu tērējam nelietderīgi

33
Lauris Vīksne, F64

Tikai 9% aptaujāto uzskata, ka starptautiskais aizņēmums tiek tērēts drīzāk lietderīgi

Joprojām absolūtais vairums jeb 80% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka starptautisko aizdevumu Latvija tērē nelietderīgi, par tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras "TNS Latvia" atkārtoti augustā veikto pētījumu ziņo BNS.

Ekonomiski aktīvo iedzīvotāju viedoklis par no starptautiskajiem aizdevējiem saņemtā starptautiskā aizņēmuma tērēšanas lietderīgumu kopš gada sākuma nav mainījies, secina pētījuma autori.

Aptauja liecina, ka tikai aptuveni katrs desmitais jeb 9% aptaujātais uzskata, ka starptautiskais aizņēmums tiek tērēts drīzāk lietderīgi, bet par ļoti lietderīgu aizņēmuma tērēšanu atzinuši trīs no aptaujātajiem iedzīvotājiem. 11% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

"TNS Latvia" kopā ar telekompāniju LNT aptauju veica laikā no 2010.gada 2. februāra līdz 4. februārim un atkārtoti no 10. augusta līdz 12.augustam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem – 900 februārī un 500 augustā.

Komentāri (33)

Janis 18.08.2010. 09.22

Tas ir tāpēc, ka aizdevuma izlietojums netiek skaidrots.
Nav nekāda publiski pausta pamatojuma kāpēc tas tiek tērēts tieši tā, tikai tādi pus-skaidrojumi šur un tur.

Iespējams, ka kādā intervijā Dombrovskis, Repše, Bičevskis, Rimševics vai vēl kāds cits ir to skaidrojuši, bet acīmredzot šī intervija sasniegusi pārāk maz skatītāju/klausītāju/lasītāju.

Manuprāt būtu jāizveido speciāla mājas lapa, kur skaidri un gaiši būtu redzami visi skaitļi un būtu arī paskaidrojumi – tad vismaz internetu lietojošajiem LV iedzīvotājiem būtu iespēja izvērtēt lietderību.
Šobrīd izvērtēšana lielākajai daļai balstās uz kaut kur saklausīta opozīcijas partiju populisma.

+11
-1
Atbildēt

3

    gluhiha > Janis 18.08.2010. 09.34

    kāds varētu aizsist mārtiņam uz finminu e-pastu ar šo ģeniālo ideju. ticu, ka tauta atbild tā kā rāda statistika, ja jautājums ir “vai nauda izmantota lietderīgi” ;)

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Gunārs Zaķis > Janis 18.08.2010. 09.55

    Mārtiņš nav īsti ieinteresēts informācijas pilnīgā izpaušanā un JL īpašā slavināšanā..

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    janazakovica > Janis 18.08.2010. 10.41

    nebutu PLL komandas graniozaa afera ar Parex banku kurai tie gatavojas kad rebulika.lv par smilsu ielas naudu reklameja godmani un citus savejos.nekada aizdevuma vispar nebutu vajadziga.pat ar kalvisa Latvijas putinasanu sava bosa intreses.ta ka par visu paldies smilsu ielas stipendiatiem.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

SZFbiblioteka 18.08.2010. 10.57

Pareizāk būtu bijis jautāt, cik cilvēki vispār kaut ko zina par to, kā aizdevums tiek tērēts, pirms aicināt viņus vērtēt – lietderīgi vai nē. Stulbs jautājums, manuprāt, kur no atbildes nav nekāda jēga. Brīnos, ka IR redakcija uzskata par vajadzību taisīt ziņu no šitik bezsaturīgas aptaujas rezultātiem, tas jau tāds DELFI līmenis….

+8
-1
Atbildēt

0

buchamona 18.08.2010. 09.29

Joprojām absolūtais vairums jeb 80% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka…+++ kāda ir dabiska cilvēku reakcija, sevišķi krīzes apstākļos? :) To jau var just komentāros arī – vienā portālā vairāk, citā mazāk, bet cilvēks ir “pret,” vienalga par ko ir runa, seviški pret valdību :)
Tā kā, man liekas, ka jēdzīgākais, ko var izlobīt no šādām aptaujām, tas ir vēlēšanu rezultātu aptuvenos rezultātus. Pārējais – ļoti lielā mērā emocijas, jeb ieņemtā “dzīves pozicija”:)

+6
-2
Atbildēt

1

    Gunārs Zaķis > buchamona 18.08.2010. 09.52

    Vienīgais ko no šī raksta var izlobīt ir, ka TNS aptaujām nevar ticēt, jo kas saistīts ar Latvijas NEatkarīgo televīziju, tas noteikti nav neatkarīgs!Noteikti 90% no tiem 80% LNT aptaujāto, kuri uzskata, ka aizdevums tērēts nelietderīgi, nemaz nezin kā tas tiek tērēts..
    Liela daļa stāv valsts kasē, kā “drošības spilvens” pret banku krahu, bet tā kā tas vairs nav tik aktuāli, tad valdība jau runā par tās izmantošanu citiem mērķiem.
    Pārējo mēs apēdam, sedzot starpību starp budžeta ieņēmumiem un izdevumiem.
    Vienīgais, kur līdz šim varējām variēt lietderīguma/nelietderīguma ziņā ir budžeta izdevumu pusē. Tur tad arī ir valdības darbs. Šobrīd aktīvi tiek dalīts ES fondu finansējums dažādās nozarēs, tai skaitā, ekonomikas stiumulēšanā (eksporta veicināsānā, jaunu produktu izstrādē, publsikajā infrastruktūrā u.c.), kas tad arī dos to labumu jeb lietderīgumu. Protams, kā faktiski un cik lietderīgi ES fondus apgūs tas ir cits jautājums..

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu