''Latvijas pasta'' privatizācija iespējama pēc 2013.gada • IR.lv

''Latvijas pasta'' privatizācija iespējama pēc 2013.gada

35
Jana Kudrjavceva, F64

Līdz ar tirgus liberalizāciju valsts uzņēmums būs kļuvis vērtīgāks, uzskata tā vadītājs

Valsts kompānijas "Latvijas Pasts" (LP) privatizācija varētu būt iespējama tikai pēc 2013.gada, kad ar 1.janvāri notiks pasta tirgus liberalizācija, un ''noteikti pasts kā valsts uzņēmums būs kļuvis vērtīgāks'', piektdien intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" teica LP valdes priekšsēdētājs Aivars Veiss.

Kā atreferē aģentūra BNS, Veiss norāda, ka kaimiņvalstu pasti ir gājuši visdažādāko attīstības ceļu, arī privatizācijas. LP privatizācijai būtu arī jāmaina likumdošana, tad tā būtu vēl viena iespēja papildināt valsts budžetu vai gūt ikgadējus ienākumus no dividendēm, uzskata Veiss.

Pasta vadītājs sacīja, ka šogad LP neplāno tarifu izmaiņas, taču no nākamā gada janvāra varētu pārskatīt iekšzemes pakalpojumu tarifus.

LP neplānojot atteikties ne no viena pakalpojuma vai slēgt pasta nodaļas. "Tieši otrādi, LP gatavojas paplašināt pakalpojumu klāstu gan pasta nodaļās, gan ar pastnieku tīklu," uzsvēra Veiss. No 1.septembra esot plānots ieviest motivējošu atalgojuma sistēmu pasta nodaļu darbiniekiem, un nākotnē šāda sistēma tiks attiecināta arī uz pastniekiem, atklāja LP vadītājs.

LP sniedz pasta, filatēlijas, pārvadājumu, eksprespasta, finanšu, preses un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus, kā arī nodarbojas ar mazumtirdzniecību. Pērn LP strādāja ar 44,19 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 2,93 miljoniem latu jeb 6,2% mazāk nekā 2008.gadā. LP zaudējumi pērn bija 159,3 tūkstoši latu pretstatā 3,6 miljonu latu zaudējumiem gadu iepriekš. "Latvijas Pasts" pilnībā pieder valstij.

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu