Platača lieta policijai grūti atklājama • IR.lv

Platača lieta policijai grūti atklājama

16
Ieva Čīka, LETA

Ja advokāta pazušana saistīta ar noziegumu, to veikuši ekstraklases likumpārkāpēji, saka policists

Advokāta Aināra Platača pazušanu lietā policija turpina pārbaudīt divas versijas – profesionālo un personīgo, intervijā krievu valodā iznākošajam laikrakstam "Telegraf" saka Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes Personu meklēšanas nodaļas priekšnieks Ruslans Dervans.

Kā atreferē aģentūra BNS, policists atzīst – ja pret Plataci pastrādāts noziegums, to veikuši ekstraklases noziedznieki.

"Šobrīd mēs turpinām pārbaudīt tikai divas pazušanas versijas – personīgo un profesionālo," sacīja Dervans, paskaidrojot – ir vairākas lietas, pie kurām policija ''aizķērusies'', taču izmeklēšanas interesēs detalizētāku informāciju nesniedz.

Pēc "Telegraf" rakstītā, Platacis varēja pazust, neatstājot nekādu pēdu. Advokāta "Mercedes", kurš tika atrasts Muceniekos, it kā speciāli pamests autozagļiem – mašīna bija atvērta, bet atslēgas bija automašīnā.

"Mēs pieļaujam, ka Aināru Plataci varēja nolaupīt vai nogalināt. Potenciālie noziedznieki, visticamāk, pameta auto, cerot, ka to aizdzīs. Ja jurista auto kāds būtu nozadzis, tad tas nopietni apgrūtinātu izmeklēšanu. Ja mēs pēc tam uzietu auto pie zagļiem, tad noteikti sāktu pārbaudīt šo zagļu saistību ar pazušanu un būtu devušies nepareizā izmeklēšanas virzienā," klāstījis Dervans.

Viņš neslēpj, ka, visticamāk, noziegumu veikuši ekstraklases profesionāļi. "Ainārs Platacis ir viens no pazīstamākajiem Latvijas advokātiem. Ja pret viņu ir pastrādāts noziegumus, tad to pēc pasūtījuma ir veikuši ekstraklases noziedznieki. Tāpēc policijai ir ļoti grūti atklāt šādas lietas," atzinis policists.

Jau vēstīts, ka 25.maijā policijā tika saņemts iesniegums par Platača bezvēsts prombūtni. Pamatojoties uz to, Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes Personu meklēšanas nodaļā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma panta par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību. Šajā pašā dienā Mucenieku rajonā policija atrada Platacim piederošo automašīnu "Mercedes Benz 500". Valsts policija sliecas domāt, ka pret advokātu pastrādāts noziegums, un pašlaik versija, ka viņš varētu slēpties, netiek uzskatīta par prioritāru.

Zvērinātu advokātu padomes vadība un Platača kolēģi advokāta pazušanu saista ar viņa profesionālo darbību.

Komentāri (16)

ltvpanorama 02.08.2010. 09.21

no vienas puses pēc intervijas var noprast ka mūsu tiesībsargi ir bezspēcīgi, ja noziegumu pastrādā, kāds kam vairāk pa vienu rievu smadzenēs un uzreiz pēc nozieguma bezsamaņā nepiedzeras un turpat nepakrīt.. no otras puses nevar izslēgt varbūtību, ka advokāta kungs kaut kur kādā kurortā ērtos apartamentos kapiju strēpdams sniedz liecības apmaiņā pret jaunu idenditāti un “policijas bezspēcība” ir tikai dūmu aizsegs

+6
-1
Atbildēt

0

Driimeris 02.08.2010. 13.39

tie, kas zin kur Platacis, komentārus IR neraksta- diemžēl…
mums atliek tikai novēlēt izturību Platača tuviniekiem- nav nekā ļaunāka par neziņu :(

+3
0
Atbildēt

0

IvetaKazoka 02.08.2010. 09.45

Beidz, policija mums ir ļoti laba! Paskaties kā iedzīvotāju piketus naski idzdenā un izraisa konfliktus ar iereibušiem skatuves ‘māksliniekiem, tirgo iznīcināšnai paredzētās vadītāju apliecības viltotājiem, sēž slēpnī, lai sagaidītu CSN pārkāpumu un sodu uzliktu, nevis dara visu, lai pārkāpuma iespēju novērstu. Protams, ka šo lietu nekad neatklās, cerēt uz pretējo būtu tāpat kā cerēt, ka kapracis uzbūvēs kodolreaktoru.

+5
-2
Atbildēt

2

    archoftriumph > IvetaKazoka 02.08.2010. 11.54

    es teiktu “cereet ka kapracis pats sev kapu izraks” :)
    nav izsleegts ka arii policija ir iesaistiita noziegumaa… bet to jau dienesta paarbaude kaarteejo reizi neatklaas :D

    0
    0
    Atbildēt

    0

    IvetaKazoka > IvetaKazoka 02.08.2010. 10.04

    Šī sistēma ir tik satrunējusi, ka pat normāli safabricēt lietas vairs nemāk, kaut gan CCCP laikos to darīja labā līmenī. :) Nez vai varaam cerēt, ka, ka pēc kaunpilnās Neo lietas izgāšanās, kas nepārprotami drīzumā sagaidāma, visi šie nespējīgie smaagā aptaukošanās (arī smadzeņu) stadijā esošie iekšlietu čiekuri atkāpsies.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu