Munkevicu atbrīvos, ja laikus iemaksās drošības naudu • IR.lv

Munkevicu atbrīvos, ja laikus iemaksās drošības naudu

15
Ieva Čīka, LETA

Jūrmalas tiesnese saskatījusi apstākļus, kas ļauj bijušo pilsētas mēru nepaturēt aiz restēm

Jūrmalas pilsētas tiesa pirmdien nolēma vēl līdz 1.septembrim paturēt apcietinājumā bijušo kūrortpilsētas mēru Raimondu Munkevicu ("Jūrmala – mūsu mājas"), taču, ja minētajā termiņā tiks samaksāta 50 000 latu liela drošības nauda, Munkevics no apcietinājuma tiks atbrīvots, informē aģentūra LETA, atsaucoties uz prokurores Veltas Zaļūksnes sniegto informāciju.

Munkevica advokāts Aivo Leimanis skaidrojis, ka viņa klients no apcietinājuma var tikt atbrīvots uzreiz pēc tam, kad tiesas depozīta kontā tiks ieskaitīta minētā naudas summa. Tiesnese saskatījusi apstākļus, kas dod viņai tiesības apcietinājumu nomainīt pret drošības naudu, papildināja advokāts.

Zaļūksne paudusi bažas, ka, atrodoties brīvībā, Munkevics varētu ietekmēt lieciniekus. Leimanis norādīja, ka bažām neesot nekādu pierādījumu. Advokāts atzina, ka vēl neesot zināms, kur ņemt drošības naudai vajadzīgo summu, tomēr tā tikšot meklēta pēc iespējas ātrāk.

Krimināllietu, kurā par kukuļdošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās apsūdzēts Munkevics un viņa partijas biedrs, bijušais "Jūrmalas ātrās palīdzības" valdes loceklis Normunds Pīrants, Jūrmalas tiesa pēc būtības ieplānojusi izskatīt no nākamā gada 31.janvāra līdz 18.februārim. Abi tika aizturēti jūnijā. Jau vēstīts, ka apsūdzība celta par mēģinājumu ar kukuļa palīdzību ietekmēt neuzticības balsojumu par labu toreizējam Jūrmalas mēram Munkevicam.

Komentāri (15)

IvetaKazoka 02.08.2010. 20.35

Tulīt makus pavērs visi, ko Munkevics liecinot varētu pavilkt sev līdzi. :) 50k – sīcene. Rītā jau būs kontā.

Vispār forša shēma. Salaupam ļimonus, atpērkamies ar 1% nolaupītā + vēl kādi pāris procenti juristiem un smērēšnai un aiziet prom uz kādu siltu okeāna salu, kurai nav izdošanas līgums ar LV.

+4
0
Atbildēt

0

Janis 02.08.2010. 20.20

Vai tik viņa nebūs tos apstākļus maciņā saskatījusi..

+3
0
Atbildēt

0

rozaa11 02.08.2010. 20.15

Nu jūrmala ir interesanta pilsēta kas tik tur nenotiek.gribētos dzirdēt jūrmalnieku viedoklI

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu