“Par labu Latviju” sola tuvināt tautu varai • IR.lv

“Par labu Latviju” sola tuvināt tautu varai

58
Andrejs Strokins, F64
Indra Sprance

“Par labu Latviju” sarakstos Krauklim un Jaundžeikaram atvēl pēdējos numurus

Vēlēšanu apvienības “Par labu Latviju” (PLL) programma ir balstīta Tautas deklārācijā, apvienības mērķis būs tuvināt tautu varai, teikts Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniegtajā PLL priekšvēlēšanu programmā .

PLL programmā uzsver, ka  Latvijas galvenā vērtība ir Latvijas cilvēki, pilsoņu skaits ir izšķirošs Latvijas nākotnei, bet katram iedzīvotājam jābūt pieejamai kvalitatīvai bezmaksas izglītība līdz augstskolai. Tāpat apvienība sola paredzamu drošu un motivējošu nodokļu sistēmu, īslaicīgu jaunu cilvēku atbalstīšanu, bezmaksas veselības aprūpi bērniem un pensionāriem, kā arī citas lietas.

Vēlēšanu programmas garā versija pieejama apvienības mājas lapā .

PLL Rīgas vēlēšanu apgabala sarakstā ar pirmo numuru startē Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC), otrais – izdevniecības “Petits” valdes priekšsēdētājs Aleksejs Šeiņins, bet trešais bijušais ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP).  Šajā sarakstā atrodama arī režisore Gaļina Poļiščuka, kura pēc iestāšanās TP slēpa šo faktu, LPP/LC Saeimas frakcijas vadītājs Andris Bērziņš, deputāti – Žanete Vasaraudze, Inese Šlesere, Valdis Ģīlis, bijusī veselības ministre Baiba Rozentāle, Rīgas domes deputāts Andris Ārgalis un daudzi citi.

Vidzemes vēlēšanu apgabala līderis ir eksprezidents, PLL vadītājs Guntis Ulmanis, kā otrā startē deputāte, Saeimas prezidija locekle Karina Pētersone (LPP/LC), bet trešais sarakstā ir TP Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis. Arī šajā sarakstā ir virkne Saeimas un pašvaldību deputātu, kā arī Tautas partijas un LPP/LC jauniešu organizāciju pārstāvji. Kā pirmspēdējais šajā sarakstā ir bijušais TP frakcijas vadītājs, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadītājs Vents Armands Krauklis (TP) , bet pēdējais – ar 30.numuru – Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājs  Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC).

Zemgales vēlēšanu apgabala līderis ir TP priekšsēdētājs Andris Šķēle, otrā – bijusī kultūras ministre Helēna Demakova (TP), bet trešais ir deputāts Juris Dalbiņš (TP). Arī šajā sarakstā ir virkne Saeimas un pašvaldību deputātu, tostarp ilggadējais Dobeles mērs Andris Elsknītis.

Latgales vēlēšanu apgabala līdere ir Daugavpils domes priekšsēdētāja vietniece Rita Strode, Daugavpils policijas pārvaldes priekšnieks Imants Jānis Bekešs, Saeimas deputāts Vitālijs Aizbalts (LPP/LC). Arī šajā sarakstā startē virkne Saeimas un pašvaldību deputātu, vietējie uzņēmēji un partijas “Latgales tauta” biedri un atbalstītāji.

Savukārt Kurzemes saraksta līderis ir bijušais bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainārs Baštiks (LPP/LC), otrais – bijušais reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP), bet trešais – bijušais TP priekšsēdētājs, patlaban Saeimas deputāts Mareks Segliņš. Arī šajā sarakstā startē vairāki bijušie Saeimas un pašvaldību deputāti, tostarp arī bijušais veselības ministrs Ivars Eglītis.

Apvienību “Par labu Latviju” veido politiskie spēki LPP/LC, Tautas partija,  „Ogres novadam”, „Vienota Rēzekne”, kā arī partija „Latgales tauta".

Komentāri (58)

andris902 26.07.2010. 19.41

…veči sākuši no nepareizā gala!…varai ir jānāk pie tautas, ne tautai jātuvinās varai….aizmirsuši, ka ir tikai kalpi – tautas kalpi!…

+20
0
Atbildēt

0

Disidente 26.07.2010. 23.16

Manā agrajā jaunībā bija vēl spēcīgāks sauklis – partija un tauta ir vienoti! Domāju, ka arī PLL kungi to droši varētu parņemt, jo daudziem no viņiem PSKP un komjaunatne bija pirmā lielā skolotāja tautas apčakarēšanas mācībā. Arī Stendzeniekam divritenis otrreiz nav jāizdomā. Atliek tik pārskatīt apmēram 30 gadus vecas un senākas avīzes vai kinohronikas (var noderēt arī 70 gadus veci vācu materiāli). Saturam nav nozīme. Galvenais ir visu laiku nepārtraukti, uzmācīgi un agresīvi atkārtot vienus un tos pašus melus. Vislabāk ir tad, kad paši melotāji tiem sāk ticēt. Protams, tas viss ir jāietērpj jaukā dekorējumā – smaidoši bērni, cerību skatu apgaroti jaunieši, darbarūķi, pensionāri ar rūpju rievu pierē, laimīgas ģimenes, u.t.t. Tiem visiem, kā cālēniem, kas meklē glābiņu, jāpulcējas ap PLL vīru un sievu staltajiem augumiem. Tikai viņi būs vienīgais glābiņš un izvedīs mūs saulītē!

+17
0
Atbildēt

0

varrvara 26.07.2010. 22.51

Manis pēc AŠ kvadrātā komanda savās priekšvēlēšanu kampaņās var katru dienu rakstīt un lasīt visus Nobela prēmiju labos darbus, tos neviens nelasīs un pats galvenais – tiem neviens neticēs, ja tos sludinās šie divi veči. Viņu darbi Latvijas labā runā paši par sevi un tie ir: – Latvijas posts. Milzīgais cilvēku skaits, kurš ar Latvijas ekonomikas novešanu līdz pazemojumam pasaules priekšā, spiests braukt uz ārzemēm pelnīt sev un saviem bērniem.

+15
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu