Politisko apvienību PLL vadīs Ivars Kalvišķis • IR.lv

Politisko apvienību PLL vadīs Ivars Kalvišķis

30
Ivars Kalvišķis (L) PLL dibināšanas forumā. Foto: Kaspars Krafts, F64

Uzņēmējs vēlas īstenot sarunās ar sabiedrību tapušo priekšvēlēšanu programmu

Pirmdien politiskās apvienības "Par labu Latviju" (PLL) biedru sapulcē par jauno apvienības valdes priekšsēdētāju ievēlēts uzņēmējs Ivars Kalvišķis, viens no tautas kustības PLL dibinātājiem, vēsta aģentūra LETA.

Apvienības PLL biedru sapulce mainīja statūtus, nosakot, ka turpmāk valdi veidos seši dalībnieki – valdes priekšsēdētājs un piecu apvienību veidojošos partiju priekšsēdētāji, informēja PLL preses sekretārs Arno Pjatkins.

Stājoties PLL valdes priekšsēdētāja amatā, Kalvišķis definējis, ka viņa prioritāte būs PLL programmas realizācija un visplašākā sabiedrisko organizāciju iesaiste Latvijai labāko risinājumu rašanā tik būtiskās sfērās kā tautsaimniecība, demogrāfija, izglītība un jaunu darba vietu radīšana.

''Apvienība Saeimas vēlēšanās startēja ar, pēc ekspertu vērtējuma, labāko programmu, kas bija izaugusi no plaša dialoga ar nevalstiskajām organizācijām. Idejas, kas paustas apvienības programmā, kļūst aktuālākas ar katru dienu. Mana prioritāte būs šīs programmas realizācija un visplašākā sabiedrisko organizāciju iesaiste Latvijai labāko risinājumu rašanā tik būtiskās sfērās kā tautsaimniecība, demogrāfija, izglītība un jaunu darbavietu radīšana,” Kalvišķa paziņojumu citē aģentūra BNS.

Kā rāda LETA arhīva dati, Ivars Kalvišķis dzimis 1960.gadā, 1979.gadā beidzis Rīgas Industriālo politehnikumu, 1989.absolvējis Latvijas Lauksaimniecības akadēmiju piena un piena produktu tehnoloģijas specialitātē.

No 1993. līdz 2000.gadam Kalvišķis vadīja AS "Laima", bet pēc tā pārdošanas AS ''Staburadze'' amatā nepalika. 2001.gada jūnijā Privatizācijas aģentūras valde iecēla Kalvišķi par valsts pilnvarnieku privatizējamajā valsts akciju sabiedrībā "Latvijas kuģniecība".

2001.gada augustā Kalvišķis kļuva par kosmētikas mazumtirgotāja "Kolonna – Serviss" direktoru, amatu atstājot tā paša gada novembrī. 2001.gada novembrī Kalvišķis iegādājies 20% SIA "Multihalle" daļu, kas tika dibināta kā iespējamais hokeja halles cēlējs 2006.gadā pasaules čempionātam.

2002.gada februārī Kalvišķis tika uzņemts savienībā "Latvijas ceļš", kandidējis 8.Saeimai un Rīgas domei, taču netika ievēlēts. 9.Saeimas vēlēšanās Kalvišķis tikpat nesekmīgi startēja LPP/LC sarakstā, 10.Saeimai ar līdzīgiem panākumiem – kā PLL kandidāts. Pirms pēdējām vēlēšanām kā darbavietu Kalvišķis deklarējis SIA "Development Projects" valdes locekļa amatu.

Politiskā apvienība PLL dibināta 2010.gada 12.jūnijā pēc tautas kustības PLL aicinājuma politiskajām partijām apvienot spēkus Latvijas tautsaimniecības atveseļošanai. PLL veido Tautas partija, LPP/LC, partija "Ogres novadam", "Vienota Rēzekne" un "Latgales tauta".

10.Saeimā PLL ieguva astoņas vietas. Pēc vēlēšanām apvienības aktivitāte apsīkusi, un tautas kustību PLL pārstāvošie uzņēmēji pameta tās valdi, paziņojot par atvērtību sadarbībai ar visiem politiskajiem spēkiem.

Komentāri (30)

maris 21.02.2011. 16.22

Šķēles … līdējs atkal ielīdis savā vietā.

+1
0
Atbildēt

0

austrisv 22.02.2011. 10.02

Visi lielie runči pametuši pašu dibinātās PLL galvgali, laikam dibinās atkal kaut ko jaunu acu apmānīšanai!

0
0
Atbildēt

0

lebronj2356 22.02.2011. 00.10

Vadīja Laimu…labi, bet līst caur caurēm sapuvušās struktūrās ir pašnāvnieciski, ļoti maza iespēja, bet varbūt kkāda kroplā veidolā pacelsies oranžie, vēl mazāk ka arī šlesera un ceļinieku hibrīds, bet šis PLL ir jau nonācis politiskā miskastē un to nemainīs arī jauni vadītāji. Man savulaik patika Freimaņa teiktais, ka cilvēku loks, kas balso par oligarhu projektiem ir +/- nemainīgs, ja mēs ņemam šādi, tad 22+8=30 t.i. apmēram trešā daļa, tas tomēr ir samērā graujoši – pēc šā vienīgais veids kā uzkurbulēt PLL ir ko noplēst Lembim, bet Lembis, daļēji SC ir šo politisko bankrotnieku pēdējais salmiņš, tāpēc šaubos !

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu