Jūrmalas ātrā palīdzība pārvadās pacientus • IR.lv

Jūrmalas ātrā palīdzība pārvadās pacientus

29
Mārtiņš Zilgalvis, F64

Pašvaldības sabiedrība par maksu nogādās cilvēkus uz slimnīcu vai mājup no tās

Pašvaldības SIA "Jūrmalas ātrā palīdzība" (JĀP) turpmāk nodrošinās maksas pārvadājumus pacientiem, kam janokļūt no slimnīcas uz mājām vai otrādi, vēsta aģentūra LETA, atsaucoties uz Jūrmalas pašvaldības sniegto informāciju.

Kā skaidro iestādes vadītājs Uldis Ciekurs, pacientu pārvadājumi notiks ar operatīvo medicīnas transportu medicīnas personāla pavadībā. Turklāt tie būšot iespējami ne tikai Jūrmalā, bet arī visā Latvijā un ārpus valsts robežām. JĀP nodrošinās arī medicīnas darbinieku dežūras sabiedrisku pasākumu norises vietās, kā arī glābēju darbu pludmalē.

Jau vēstīts, ka JĀP pārtrauca sniegt ātrās palīdzības pakalpojumus pēc tam, kad 1.jūlijā visā Latvijā darbu sāka vienotais Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD). Iepriekš pilsētas pārstāvji mēģināja panākt izņēmuma līgumu ar NMPD par ārpakalpojuma sniegšanu Jūrmalā, tomēr valdība neakceptēja šo ierosinājumu, jo šādu iespēju neparedz likumdošana, turklāt JĀP izmaksas būtu lielākas nekā vienotajam dienestam.

Ciekurs aģentūrai LETA stāsta, ka Jūrmalas ātrā palīdzība pēc pacientu vēlmes arī līdz šim sniedza pārvadājumu pakalpojumu, un tas esot pieprasīts, jo ne visiem slimniekiem pieejams personiskais transports, lai bez kavēšanās nokļūtu slimnīcā vai mājās no tās.

Kā informē Jūrmalas dome, slimnieku pārvadājumi Jūrmalas robežās maksās ap 15 latiem, ārpus pilsētas – pēc vienošanās.

Komentāri (29)

Brīvdomātājkaķis 21.07.2010. 09.59

Karteejaa organizaacija kuru Dombrovska valdiiba ir izniicinajusi. Radot jaunus bezdarbniekus un slogu valstij. Nost ar tadu premjeru

0
0
Atbildēt

0

girts_gansons 20.07.2010. 23.32

Malači, paši atrada sev darbu.

+1
-1
Atbildēt

0

baiba_kacena 20.07.2010. 22.19

Nu, bļāā… piedodiet, ar tiem jūrmalniekiem kā ar maziem bērniem – vot, atņēma konfekti – tagad mēs neko vairs nedarīsim. Viss un punkts. Spirināsies pretī un bļaustīsies presē. Smieklīgi taču, ka tāpat beigās ņēma un samierinājās (:

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu