Svinēs Ikšķiles jubileju • IR.lv

Svinēs Ikšķiles jubileju

30
Lita Krone, LETA

No 6.augusta līdz 8.augustam savā 825.jubilejas gadā viena no senākajām Latvijas apdzīvotajām vietām – Ikšķile plaši svinēs pilsētas svētkus ar moto "Ikšķile cauri gadsimtiem", ziņo aģentūra LETA.

Svētku ieskaņas koncertu 6.augusta vakarā Ikšķiles baznīcas dārzā caurvīs mežragus skaņas. Savukārt 7.augustā pilsētas pludmalē senatnīgas dziesmas, amatnieku nodarbes, cīņas un dzīres ļaus izbaudīt viduslaiku noskaņu.

Pļavā pretī Ikšķiles vidusskolai interesenti aicināti ieklausīties retro koncerta taktīs, bet Jāņa Kugas mājā, atšķirot jaunās grāmatas "Ikšķiles almanahs – 3" lapaspuses, tagadne mīsies ar neseno pagātni.

Ar īpašu noskaņu solās būt gadatirgus "Atpakaļ padomju laikos" un pašdarbnieku koncerts, skatītāji būs aculiecinieki arī orientēšanās sacensībām "Zelta mopēds" un retro auto parādei.

Mūsdienās apmeklētājus aizvedīs 2.Vides mākslas festivāls, tāpat pilsētas svētkus kuplinās izstādes, koncerti, dejas un gājiens.

Šogad paredzēts doties Gaismas ceļā uz Daugavmalu pretī Sv. Meinarda baznīcai, lai ieklausītos Jelgavas zvanu kora koncertā "Mans gaismas ceļš starp debesīm un zemi".

8.augusts atvēlēts sportiskām aktivitātēm, spēlēm un šoviem. Jau no agra rīta makšķernieki pulcēsies uz "Ikšķiles Lomu – IV", bet atraktīvākie – uz Miegamiču skrējienu. Dienas gaitā tiks noskaidrota sportiskākā ģimene, būs sievu nešanas sacensības un tiks noteikti daudzu citu sporta spēļu uzvarētāji.

Gan lieliem, gan maziem pilsētas svētku viesiem būs iespēja vērot Latvijas mazās aviācijas, ūdens sporta un atpūtas līdzekļu demonstrējumus un sacensības, kā arī "Latvijas atklāto čempionātu spēkavīriem elites grupā" superfinālu.

 

Komentāri (30)

ilmisimo 20.07.2010. 17.19

/…būs sievu nešanas sacensības../
————————————————–

Vienā Tihuanako solārijā dzirdēju valuduojam,ka būšuot arī senkrievu,mazkrievu, lielkrievu, latkrievu un nekrievu nešanas sacensības. Diez vai tiesa?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu