"Europride" gājiens pirmo reizi notiek Austrumeiropā • IR.lv

"Europride" gājiens pirmo reizi notiek Austrumeiropā

20
EPA/LETA

Gadskārtējais „Europride” gājiens šogad norisinājās Varšavā

Tūkstošiem geju, lesbiešu, biseksuāļu, kā arī seksuālo minoritāšu aizstāvju sestdien Varšavā piedalījās "Europride" gājienā, mudinot Polijas valdību ļaut homoseksuāliem pāriem noslēgt civilo partnerību, ziņo LETA-AFP/BBC.

"Mēs pieprasām civilās partnerības likumu," vēstīja kāds milzīgs plakāts, kuru gājiena dalībnieki nesa cauri Polijas galvaspilsētai. "Mēs ceram sākt diskusiju par juridiskas partnerības statusa piešķiršanu geju un lesbiešu pāriem, lai gan mēs neesam optimistiski noskaņoti, ka šāds likums varētu tikt pieņemts tuvākajā laikā," norāda interneta vietnes "www.gaylife.pl" galvenais redaktors Jaceks Adlers.

Kā liecina sabiedriskās domas aptaujas, 80% poļu iebilst pret homoseksuāļu laulībām, bet 93% ir pārliecināti, ka geju un lesbiešu pāriem nebūtu jāpiešķir tiesības adoptēt bērnus. Turklāt divi no trim respondentiem arī pauduši iebildumus pret homoseksuāļu gājieniem.

Sestdien bija pirmā reize, kad gadskārtējais "Europride" gājiens notika Austrumeiropā. Lai gan pasākuma organizatori bija cerējuši, ka uz gājienu Varšavā pulcēsies vismaz 20 tūkstoši cilvēku, pēc policijas aplēsēm dalībnieku skaits bija mērāms dažos tūkstošos cilvēku.

 

Komentāri (20)

buchamona 18.07.2010. 16.58

Atļaut adoptēt homoseksuāliem pāriem bērnus varētu tikai ar pašu bērnu piekrišanu, bet tad tas varētu būt no kādiem gadiem 16, kad tas diez vai vairs ir vajadzīgs

+9
-6
Atbildēt

1

    buchamona > buchamona 18.07.2010. 19.28

    Respektēju Tavu viedokli, bet, kad Tu iemācīsies formulēt savu sakāmo ar vienu reizi? Nevaru saprast – Tev stils tāds, jeb caureja? :)

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

andrejs_kirsis 18.07.2010. 13.44

Bāžas virsū kā tādi odi… Aizmirsuši, ka pederasts ir staigājoša karikatūra par cilvēku…

+10
-9
Atbildēt

4

    andrejs_kirsis > andrejs_kirsis 20.07.2010. 23.55

    Tu dzīvu pederastu neesi redzējis? Kā tāds ķēms šķobās, gorās un vaikstās?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Marta Zariņa > andrejs_kirsis 20.07.2010. 09.19

    Muļķis, šķiet, ir staigājoša karikatūra par cilvēku neatkarīgi no tā ar ko un kādēļ viņš dzīvo/guļ/mīl.

    Ululiņš varētu būt karikatūra.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs_kirsis > andrejs_kirsis 18.07.2010. 14.24

    Neesmu metis un netaisos tādu dēļ tērēt 10 l benzīna no Saulkrastiem uz Rīgu un atpakaļ.

    +8
    -7
    Atbildēt

    0

    tetrapack > andrejs_kirsis 18.07.2010. 14.14

    Aizmirsuši gan, nelieši. Cilvēka labāko īpašību iemiesojumam Ululiņam gribētos par to atgādināt, iemetot ar kādu sūdu maisiņu, ne?

    +8
    -7
    Atbildēt

    0

maracecina 18.07.2010. 21.56

Ja man patīk seksuāli izmantot putekļu sūcēju, vai man arī vajadzētu rīkot demonstrāciju un censties panākt, lai valdība ļauj man un manam putekļu sūcējam adoptēt bērnus?

Bērni ies skolā, kur viņiem vienmēr atgadinās, no kādas tādas ģimenes viņi nāk, kas ir viņu abi tēvi vai abas mammas… Par ko šiem bērniem tas prieks? Viņiem tā jau dzīvē nepaveicies, mātes pametušas un tagad vēl tas būs jāpārcieš. Es nez… nu kā jau liberālā sabiedrībā – aiz līdzjūtības vēža slimiekus uztur pie dzīvības līdz pēdējam…
Un tās visa propoganda par tēmu laulības arī neiztur kritiku. Ja gribat mantot vai dalīt, stādiet testamentus, slēdziet līgumus utt.

Ģimenes vērtības ir tukša skaņa. Nākotnes sabiedrībai bērnus dzemdēs dzērājas/narkomānes/pusaudzes un izlkaidīga dzīvesveida piekopējas. Kaut kā neredz demonstrācijas par tēmu: neņem kredītu mašīnai, kura tev nav vajadzīga!! Labāk baro bērnus nevis bankas!

+6
-5
Atbildēt

1

    Marta Zariņa > maracecina 19.07.2010. 11.52

    Par homoseksuālu pāru adoptēto bērnu iespējamajām “ciešanām”

    1) problēmas integrēties sabiedrībā bērnam, kas nāktu no homoseksuālas ģimenes ir tikai tad, kad attiecīgā sabiedrība ir tieši tik neiecietīga/neizglītota, lai radītu bērnam problēmas, ja tā, tad varbūt ir pēdējais laiks, izglītot sabiedrību?

    2) vairums bērnu ko pazīstu un kas uzauguši bērnunamos nepabeidz divpadsmit klases un strādā zemi apmaksātus darbus salīdzinājumā ar tiem, kas auguši ģimenēs. Ja šī mana pieredze nav tikai vienas personas pieredze, bet gan tendence Latvijas Sabiedrībā, tad varbūt ir vērts apsvērt valsts bērnunamu efektivitāti bērnu audzināšanas procesā un pilnvērtīgu sabiedrības locekļu radīšanā.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu