Rīgas Zoo tuvākajos gados ziloņu mājas nebūs • IR.lv

Rīgas Zoo tuvākajos gados ziloņu mājas nebūs

21
Lauris Nagliņš, LETA

Iepriekšs zoodārzs cerēja šogad sākt celt jauno ziloņu māju

Rīgas Zooloģiskais dārzs joprojām neredz iespēju tuvākajos gados atjaunot ziloņu māju, un līdzekļu trūkuma dēļ apstājušies arī citi investīciju projekti, intervijā BNS stāsta Zoodārza direktors Rolands Greiziņš.

Iepriekš zoodārzs cerēja, ka šogad varēs sākt ziloņu mājas celtniecību un jau Rīgas Zooloģiskā dārza 100 gadu jubilejā 2012.gadā apmeklētājiem būtu iespēja atkal sastapt Radžu un Rupu, kuri pirms vairākiem gadiem Rīgu pameta. Taču nu ir pilnīgi skaidrs, ka vismaz tuvākajos gados Rīgā ziloņu nebūs, un nav zināms, kad ziloņu mājas projektu varētu atsākt.

Ziloņu mājas projekts, kas pirms vairākiem gadiem apstiprināts, nu jau ir novecojis un vajadzības gadījumā būs jāapstiprina otro reizi. "Tagad cenas mainījās un, iespējams, tās varētu samazināt līdz 7 miljoniem latu. Taču kurš mums tagad iedos arī 7 miljonus latu? Es jau zinu, kādas būs atbildes," sacīja Greiziņš.

Naudas trūkuma dēļ apstājušies arī vairāki citi iepriekš plānoti projekti. Zoodārza direktors stāsta, ka naudas investīcijām Rīgas domei neesot un pagaidām neesot iespējams izmantot arī Eiropas naudas.

Komentāri (21)

payddaz 13.07.2010. 14.22

Ja ziloņu māja maksā 7 miljonus latu, tad es redzu šādas iespējas:
a) māju ir projektējusi Zaha Hadida;
b) mājai ir apzeltīts žogs ar dārgakmeņu inkrustācijām;
c) māja patiesībā ir DnB NORD centrālā ēka ar savu ziloņu novietni austrumu spārnā;
d) projekta autori īsti nedraudzējas ar veselo saprātu.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu