Aptauja: sarūk Obamas atbalsts sabiedrībā • IR.lv

Aptauja: sarūk Obamas atbalsts sabiedrībā

17
AFP/LETA

Vairākums amerikāņu neatbalsta veidu, kā Obama risina ekonomikas problēmas

ASV vēlētāju uzticība prezidentam Barakam Obamam noslīdējusi līdz rekordzemam līmenim, atsaucoties uz otrdien publiskotu abiedriskās domas aptauju, ziņo LETA-AFP.

<p>Aptaujā secināts, ka dažus mēnešus pirms sāksies Obamas prezidentūras termiņa otrā puse seši no desmit vēlētājiem atzīst – viņiem trūkst ticības, ka prezidents pieņems pareizos lēmumus, un izteikts vairākums joprojām neatbalsta veidu, kā viņš risina ekonomikas problēmas.

Aptaujas rezultāti publiskoti laikā, kad Obama saskaras ar virkni problēmu – militārajām operācijām ārvalstīs, ilgstoši augsto bezdarba līmeni pašmājās, sarežģījumiem akciju un nekustamā īpašuma tirgū, kā arī apjomīgo naftas noplūdi Meksikas līcī.

Tikmēr pats Obama savai aizstāvībai norādījis, ka viņam nācies pieņemt sarežģītus lēmumus, lai izvairītos no vēl vienas Lielās depresijas.

Komentāri (17)

Juris Millers 13.07.2010. 22.35

Labējie mēdiji ASV mēgina šo ziņu pavērst tā, itkā lielākā daļa ASV iedzīvotāju neatbalstītu to virzienu kurā gāja Obamas reformas, lai gan ja paskatās detalizētākus pētījumus tad atklājas, ka agrāk pret Obamu bija tikai galējie ‘labie’ radikāļi (ultrakonservatīvie republikāņi), tacu pēc tam, kad Obama samazināja savu reformu spēku (piemēram, atteicās no publiskā piedāvājuma opcijas veselības aprūpes reformā, neslēdza Gvantanamo cietumu, …) tad tas samazināja uzticību Obamam galējā kreisajā spārnā – viņa reitings ir visvairāk krities starp liberālākajiem demokrātiem, kuriem škiet, ka Obamas reformas nav bijušas pietiekoši spēcīgas.

Obama nekad neiegūs konservatīvā flanga atbalstu – priekš viņiem melns prezidents ir vēl par traku, taču ar pāris patiešām dziļi liberālām reformām viņš var atgūt daļu kreisā elektorāta.

+4
-2
Atbildēt

0

murnieks112233 14.07.2010. 10.58

Varaiet man likt tos mīnusiņus cik uziet, kad sabruks dolārs, paši to sapratīsiet.Ilgi vairs nav jāgaida.

+1
0
Atbildēt

1

    tetrapack > murnieks112233 14.07.2010. 12.13

    To tev astrologs pastāstīja. Vai man nav taisnība?

    0
    0
    Atbildēt

    0

P_Dancis 14.07.2010. 00.33

Arī ārpolitiski Obama vēl neko nav paveicis, kas attaisnotu viņam avansā piešķirto Nobela prēmiju. Aģitpropogandas teātris pret Irānu turpinās, tāpat pilsoņu karš Irākā un Afganistānā. Ar Krievijas eksčekistu režīmu šī administrācija mēģina sadzīvot kā ar “savu kuces bērnu”, Gruzijai dodot miglainas cerības, bet aiz muguras Putinam solot atbalstīt viņa intereses. Nav vērojams tas, ko apzīmē par politisko gribu.

+3
-2
Atbildēt

4

    P_Dancis > P_Dancis 14.07.2010. 08.53

    Ja atzinību var izpelnīties ar nekā nedarīšanu, tad mums nav tālu jāmeklē – tepat 100 gudrajās galvās atradīsim gana daudz smuko runātāju, kam ar darbiem tā pašvakāk.

    Obama pagadījās īstajā laikā īstajā vietā. Visiem bija noriebies Bušs, kuram, atklāti sakot, būtu jāsēžas Hāgas starptautiskā tribunāla priekšā par divu noziedzīgu karu sākšanu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Jānis Lizdiks > P_Dancis 14.07.2010. 15.17

    paldies par vaļsirdīgo plusiņu, protams, bet nu būsim godīgi, tur jau izvēle nebija un nākamreiz nebūs starp Obamu un Bušu, vai ne? Bušam, protams, savas problēmas, bet Obamas politikai, manuprāt, trūkst Principa, kas konservatoriem tomēr gadās.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Jānis Lizdiks > P_Dancis 14.07.2010. 02.47

    mēģināju “plusu” jūsu komentāram ieklikšķināt, bet kaut kas neļauj. piebilst man nav ko, vienkārši gribēju teikt, ka pilnīgi piekrītu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    snjuu > P_Dancis 14.07.2010. 06.23

    = 2 jilly= kompensācijai ieliku plusu Tev, kaut piekrītu “itnemaz”, jo Obamam par GWB būtu labāks pat tad, ja neko nedarītu. Neofašisms tik augstā līmenī tomēr ir pārāk bīstams.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu