Ritmanes mūzika atkal nominēta "Emmy" • IR.lv

Ritmanes mūzika atkal nominēta "Emmy"

35
Oļesja Sokolova-Godovaņuka, F64

Augsti novērtēts Losandželosā mītošās latviešu komponistes kopdarbs ar kolēģiem
Losandželosā dzīvojošās latviešu komponistes Lolitas Ritmanes un viņas amerikāņu kolēģu Maikla Makjūstona un Kristofera Kārtera komponētā mūzika zīmētajai filmai "Mayhem of The Music Meister" ("Mūzikas meistara nedarbi") nominēta prestižajai "Primetime Emmy" balvai, kuru ik gadu piešķir Amerikas Kinoakadēmija. Par to sestdien vēsta laikraksts "Diena".
Komponistu kopdarbs filmai, kas turpina "Warner Bros" kinostāstu par supervaroni Betmenu, pretendē uz balvu kategorijā "Izcila mūzikas kompozīcija".
Ritmane stāstījusi, ka mūziku filmai radījuši visi trīs komponisti vairākus mēnešus, darbus savā starpā sadalot pa tēmām. Viņas ziņā bijušas divas vadlīnijas: mīlestības stāsts "If Only" ("Ja tikai") un "Drives us Bats" ("Kāpēc Sikspārņvīrs nokaitina cilvēkus").
"Mūzikas meistara nedarbi" ir epizode no komiksu sērijas par varonīgo Sikspārņvīru Betmenu ("Batman the Brave and the Bold"). Tā ir pirmā zīmētā muzikālā filma kopš Adama Vesta sērijas 60.gados. Jaunā televīzijas filma izraisījusi lielu sajūsmu jau pirmizrādē pagājušā gada oktobrī starptautiskajā "Comic-Con" salidojumā Sandjego Kalifornijā. Patlaban "Mūzikas meistara nedarbi" tiek rādīti ne tikai ASV, bet arī citās valstīs, arī dziesmas tulkotas vairākās valodās.
Ritmanei šī ir jau desmitā "Emmy" nominācija. 2001.gadā viņa saņēma "Emmy" balvu par izciliem panākumiem komponēšanā un mūzikas skaņuceliņa veidošanā televīzijas filmai "Batman Beyond".
"Emmy" balvas mūzikā, režijā, kinomontāžā un citās nominācijās šovasar pasniegs 21.augustā, savukārt 29.augustā notiks aktieru apbalvošanas ceremonija.

.

Komentāri (35)

nikolajs0305 11.07.2010. 11.35

ļoti priecīga ziņa. būtu bijis jauki foto redzēt pašu komponisti :)

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu