Ulmanis nopeļ ''Vienotību'' un ''tēvzemiešus'' • IR.lv

Ulmanis nopeļ ''Vienotību'' un ''tēvzemiešus''

30
EPA/LETA

Paša vadītajā PLL esot sapulcēti godīgi darba darītāji ar politisko pieredzi

Bijušais Valsts prezidents, apvienības "Par labu Latviju" (PLL) vadītājs Guntis Ulmanis Intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" konkurējošo apvienību "Vienotība" dēvē par paplukušu vistu, kas popularitāti izkarojusi vien ar skaļu balsi.

Kā vēstī aģentūra BNS, viņš skarbi izsakās arī par citiem politiskajiem spēkiem. Toties LPP/LC un Tautas partijas veidotajā apvienībā PLL lielākā daļa ir ''godīgi darba darītāji'', turklāt ar ''zināmu politisko pieredzi''.

""Vienotība" ir tāda paplukusi vista, tēvzemieši māj atvadu sveicienus visos jautājumos, zemnieki turas, jo viņiem ir ļoti labs arguments – zeme un arkls. Ja viņi neizlaidīs to arklu no rokām, tad viņi būs un eksistēs," saka eksprezidents.

Savukārt PLL "apvienībai nākamajās vēlēšanās ir jāuzvar un kopā ar citiem politiskajiem spēkiem jāveido Latvijas nākotne", klāsta Ulmanis.

Jautāts par "Vienotības" lielāku popularitāti nekā PLL, viņš norāda, ka patlaban "latviešu tauta savā apjukumā dzīvo bailēs par nācijas izzušanu, par veselas valsts aiziešanu nebūtībā, un ''Vienotība'' diezgan meistarīgi dažādos veidos izmanto nacionāli jūtīgos failus, tomēr nedodot nekādus programmatiskos uzstādījumus".

"Bet jāatceras, ka ar pliku nacionālo kārti nav iespējams vinnēt vēlēšanās. Ja mēs spēsim parādīt mūsu programmas pragmatisko pusi, vēlētāji sāks domāt. Mēs nebrauksim virsū politiskajiem spēkiem, taču kā politiķis es nevaru saprast, kā Ģirts Valdis Kristovskis var aizbraukt uz Austrāliju un veselu mēnesi tur vākt naudu un balsis. Šobrīd lielākais reitings ir skaļākajiem bļāvējiem. Daudziem ''Vienotības'' cilvēkiem ir tikai skaļa balss," saka Ulmanis, piebilstot, ka "spožu spalvu" gan tai neesot.

.

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu