Festivāls "Rīgas ritmi" • IR.lv

Festivāls "Rīgas ritmi"

21
Olvido Ruisa. Publicitātes foto

Turpinās starptautiskais mūzikas festivāls “Rīgas ritmi”.

Festivāls "Rīgas ritmi" šogad svin savu desmit gadu jubileju. Starptautiskā mūzikas festivāla "Rīgas ritmi" koncerti notiks trīs dienas. 

Piektdien, 2.jūlijā Rīgas Kongresu namā spēlēs itāliešu ģitāras virtuozs Antonio Forčone un franču trio "Sashird Lao", bet Vērmanes dārzā uzstāsies pašmāju mūziķi "Jelgavas Big Band", savukārt klubā "Artelis" koncertu sniegs profesionāla mūziķu apvienība "Silvesteri Orkesteri", pianista Kristapa Vanadziņa trio, kur bez viņa spēlē arī basists Toms Poišs un bundzinieks Rihards Fedotovs, kā arī jaunā Kubas dziedātāja Olvida Ruisa, ziņo aģentūra LETA.

Festivāls noslēgsies 3.jūlijā ar "Rīgas bērnu festivālu" Vērmanes dārzā un citiem koncertiem. Šajā vakarā Rīgas Kongresu namā uzstāsies džeza komponists un pianists Sebastians Šunke no Vācijas kopā ar Ruisu, kā arī klausītājiem būs baudāms unikāls džeza projekta "Bill Evans & Robben Ford feat. Etienne Mbappe" priekšnesums "Soulgrass meets Blues", kurā apvienojušies trīs pasaules slaveni mākslinieki – saksofonists Bils Evanss, ģitārists Robens Fords un basists Etjēns Mbape.

Vakara programmā Vērmanes dārzā gaidāma "City Jazz Big Band" uzstāšanās, bet klubā "Artelis" festivāla noslēgumā uzstāsies apvienība "DP Trio", kurā muzicē basists un komponists Staņislavs Judins, bundzinieks Artis Orubs un saksofonists Deniss Paškevičs. "Artelī" uzstāsies arī itāliešu grupa "Line Up" un projekts "RGE feat. Jolanta Gulbe", kurā piedalās dziedātāja Jolanta Gulbe, Paškevičs, pianists Madars Kalniņš, basists Norberts Skraucis, perkusionists Kaspars Grigalis un ģitārists Olafs Štāls.

Ar festivāla jaunumiem interesenti var iepazīsties mājaslapā www.rigasritmi.lv.

 

.

Komentāri (21)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu