Bīstamie ūdeņi • IR.lv

Bīstamie ūdeņi

9
Ieva Alberte

Latvijā noslīkst vairāk cilvēku, nekā sadeg ugunsgrēkos. Speciālisti brīdina: glābiet slīcēju tad, ja esat droši par saviem spēkiem

Par mums saka – līķu vilcēji. Mēs nebraucam glābt, bet izvilkt slīkoni no dzelmes, jo tas tuviniekiem ir pēdējais mierinājums, saka VUGD preses pārstāve Inga Vetere. Cilvēks noslīkst 5-7 minūšu laikā, un ne ātrā palīdzība, ne ūdenslīdēji nepagūst ierasties. «Absurda nāve – cilvēks pats izvēlas iet ūdenī, neviens viņu tur nedzen,» – tā Inga Vetere. Šogad uz ūdeņiem jābūt īpaši uzmanīgiem, jo straumes palu laikā izskalojušas upju gultnes un mainījušas reljefu. Pirms peldēšanas ik gadu jāizstaigā un jāpārbauda, vai nav izveidojusies kāda bedre.

Glābēji

Glābšanai jūrā un Rīgas jūras līci ir seši krasta apsardzes kuģi, uz katra ir motorizēta glābšanas laiva. Jūrmalā ir sešas glābšanas stacijas: Bulduros, Majoros, Dubultos, Mellužus, Kauguros, Jaunķemeros, kopā strādā 28 glābēji. Glābšanas dienesta teritorijā gājis bojā viens cilvēks pērn un viens šogad. Krasta apsardze pērn dažādu veidu palīdzību jūrā sniegusi 146 gadījumos, tika izglābti 24 cilvēki, bojā gājuši deviņi cilvēki un vēl pieci nav atrasti. Rīgā pašvaldības policija (RPP) uzrauga peldvietas pie Ķīšezera, Bābelītes ezera, Vecāķos un Vakarbuļļos. Glābšanas stacijas strādā no 10 līdz 22, izņemot Ķīšezera staciju, kas darbojas diennakti. Četru gadu laikā RPP uzraudzītajās peldvietās nav noslīcis neviens cilvēks, izglābti 44 slīkstošie.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu