G20 samitu aizēno vardarbīgi protesti • IR.lv

G20 samitu aizēno vardarbīgi protesti

8
Reinis Hofmanis, F64

Sadursmēs ar policiju iesaistās grupa agresīvu antiglobālistu
Pasaules 20 vadošo valstu (G20) sanāksmes norises vietā Toronto, Kanādā, svētdien izcēlās sadursmes starp vardarbīgiem protestētājiem un policiju, vēstī aģentūras LETA-AFP.
Aptuveni 10 000 protestētāju liels pūlis devās mierīgā gājienā Toronto ielās, taču no demonstrantiem nodalījās vairāki desmiti maskētu, melnās drēbēs tērptu agresīvu antiglobālistu, kas uzbruka policijai. Demonstranti aizdedzinājuši un sabojājuši vairākus policijas auto, kā arī demolēja ēkas Toronto finanšu kvartālā.
Vardarbīgas sadursmes izcēlās jau sestdienas vakarā, kad mierīgā gājienā devās 30 000 protestētāju, bet daži desmiti agresīvi noskaņotu jauniešu sarīkoja grautiņus. Kanādas policija pret viņiem pielietoja asaru gāzi, kā arī aizturēti 75 cilvēki, no kuriem daudzi jau iepriekš nonākuši policijas uzmanības lokā.
Kanāda ieguldījusi vairāk nekā miljardu dolāru, lai nodrošinātu šonedēļ Toronto vienu pēc otra notiekošos G8 un G20 samitus. Lai izvairītos no ielu kaujām, kas apēnojušās visus pēdējo gadu globālos forumus, Toronto izvietoti tūkstošiem policijas papildspēku, pati samita norises vieta nožogota aiz tērauda barjerām.

.

Komentāri (8)

ltvpanorama 27.06.2010. 16.28

da viss ir kedā..pacani garantē!..pirksti vēdeklītī.. Ostaps Benders teica arhivāram Korobeiņikovam kuram pietika dūšas uzprasīt par solīto naudu ..” ģeņgi? kakije ģeņgi?..vi durak!..ja skazal zavtra..tak zavtra”
lūdzu pirms vēlēšanām Bogdanovas kundzes fanu pulciņu vairs ar tādām lietām kā tur kredīti vai 50 000 darba vietas netraucēt..

+6
0
Atbildēt

0

maija_br 27.06.2010. 16.45

Valsts izzagšana turpinās. Vislielākie nopelni it LPP/LC, TP, ZZS un TB. Tagad pievienojas arī Saskaņas centrs. Par katru darījumu atlecot savā kabatā 25 procenti agrāko 10-15 procentu vietā.

+5
0
Atbildēt

0

andrisskrastins 27.06.2010. 14.03

A kur ta Ziemeļu pārvads? Tur tač tāds baks vajadzēs. No kā finansēs?

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu