Kairiša un Grigorjanas lietā pieļauj datu aizsardzības pārkāpumu • IR.lv

Kairiša un Grigorjanas lietā pieļauj datu aizsardzības pārkāpumu

23
EPA/LETA

Datu valsts inspekcija norāda uz nepamatoti publiskotu novērošanas kameru video
Ievietojot internetā video, kurā var redzēt režisora Viestura Kairiša un operdziedātājas Asmikas Grigorjanas aizturēšanu, policija, iespējams, pārkāpusi datu aizsardzības likumu, piektdien vēstīja LNT, atsaucoties uz Datu valsts inspekcijas (DVI) direktores Signes Plūmiņas pausto.
Viņa norādījusi – ir diskutējams, vai bija pieļaujama novērošanas kameru video publiskošana, jo to var darīt tikai ar tādu video, kur persona nav atpazīstama. Savukārt publiskotajam video pat bijuši titros rakstīti tajā redzamo personu vārdi.
Policija pārmetumus noraida, uzsverot, ka video filmēts publiskā vietā, turklāt titri norādīti izņēmuma kārtā, reaģējot uz sakāpināto mediju interesi. Paši mākslinieki – notikumā iesaistītās personas – jau bija publiskojušas notikuma detaļas, līdz ar to mediji uzdeva konkrētus jautājumus par konkrētām personām, uz kuriem policija arī atbildējusi, ievietojot video.
Par notikušo turpinās izmeklēšana, to sola pabeigt mēneša laikā.
Jau vēstīts, ka Rīgas pašvaldības policija (RPP) jūnija vidū naktī aizturēja režisoru Viesturu Kairišu, kurš bijis reibumā un uzvedies huligāniski. Kopā ar viņu aizturēta lietuviešu izcelsmes operas soliste Asmika Grigorjana.

.

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu