Jāņos aizturēti 124 iereibuši autovadītāji • IR.lv

Jāņos aizturēti 124 iereibuši autovadītāji

59
Jānis Saliņš, F64

Kopumā Līgo svētkos aizturēto reibumā braucēju skaits tuvu diviem simtiem

Jāņu dienā ceturtdien, 24.jūnijā, Latvijā aizturēti 124 iereibuši autovadītāji, intervijā Latvijas Radio piektdien informēja Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš. Tātad kopumā divās Līgo svētku dienās aizturēti 196 reibumā braucēji.

Tiesībsargu vadītājs atzina, ka ir pārsteigts par tik lielu iereibušo autovadītāju skaitu, jo gaidījis mazāk, ņemot vērā plašo sociālo kampaņu un jebkad lielāko policistu skaitu uz ceļiem. Taču Jāņu dienā neviens cilvēks nav gājis bojā satiksmes negadījumos. Jau vēstīts, ka Līgo naktī reģistrēts viens avārijā bojāgājušais.

Kopumā Jāņu dienā pārbaudīti 7000 transportlīdzekļu vadītāji. Aizturētajiem organismā konstatētas pārsvarā 1–1,5 promiles alkohola. Jau ziņots, ka Līgo naktī policija pārbaudījusi 8452 autovadītājus, no tiem 64 tika aizturēti alkohola reibumā, un astoņi spēkrata vadītāji bija lietojuši narkotiskās vielas.

Zivtiņš iepriekš aģentūrai BNS uzsvēra, ka autovadītāju kontrole arī turpmākajās dienās tādos pašos apjomos turpināsies. Viņš stāstīja, ka lielākoties Līgo naktī alkohola un narkotisko vielu reibumā pie stūres sēdušies sociāli aktīvi cilvēki 25-50 gadu vecumā. Lielākā daļa policistu pieķerto dzērājšoferu skaidrojuši, ka devušies vien īsā pārbaucienā, vai arī uzskatījuši, ka nav dzerts tik daudz, lai nevarētu vadīt auto.

.

Komentāri (59)

raimonds_bossltd 24.06.2010. 18.33

to ingucis_ra
Sodiem ir jābūt samērīgiem. Lai būtu 1000 lati, vai pat vairāk, par braukšanu dzērumā, ja mēs zinātu, ka turpat uz robežas ir nošauts kontrabandists, kurs lai grautu Latvijas ekonomiku ir mēģinājis ievest liekus 5 blokus cigarešu, vai publiski ar nāvi sodīti Šleser-Šķēles geitas varoņi un viņu ģimenes locekļi. Nav piedodama arī vieglprātīga policijas pakaļdzīšanās, kuras rezultāts ir cilvēka līķis.

+7
-2
Atbildēt

0

www.vecamate.lv 24.06.2010. 19.10

Mana naiva doma, ka braukt pālī ir vnk nepieņemami pricipā.Nevis tāpēc, ka sodi, pieķers, utt. Šajā apziņas jomā ,tāpat kā daudzās citās, sabiedrība ir vēl bērnu autiņos.

+4
0
Atbildēt

3

    a2832728 > www.vecamate.lv 24.06.2010. 21.18

    austraalijaa esot 3 dazaadu kraasu tiesiibas kuras pieskjir atbilstoshi
    vadiitaaja noturiibai pret alkoholu.

    bet jaapiekriit ka katrai tautai ir taada valdiiba kaadu taa pelniijusi atbilstoshi savam saprasanas liimenim.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    IvetaKazoka > www.vecamate.lv 25.06.2010. 10.37

    Njā, brīvu cilvēku pie mums pamaz. :) Kā lai iemāca, ka brīvība ir spēja izvēlēties braukt vai dzert, nevis braut dzērumā?

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    tetrapack > www.vecamate.lv 24.06.2010. 21.41

    Austrālijā esot zilās tiesības, ar kurām var braukt līdz 0,2 promilēm; zaļās, ar kurām var braukt arī pilnīgā komā; un oranžās speciāli ķenguriem, kuri alkoholu galīgi nepanes, tā kā tiem limits ir 0,05 promiles (tik daudz var dabūt arī no kvasa vai kefīra, kas ķenguriem nav aizliegti).

    +4
    0
    Atbildēt

    0

IvetaKazoka 25.06.2010. 10.32

Žēl, ka Zivtiņveidīgie nespēj paskatīties plašāk un saprast, ka ne jau kampaņas un milzīgi naudas sodi mazinās braukšanu dzērumā. Cilvēciņam, kam alkohols asinīs jau ar mātes pienu nonācis, no tā ne silts ne auksts. Jo viss ir vienkārši “pofig”. Šādiem cilvēkiem vienīgais derīgais sodas varētu būt labošanas darbi sanitāra amatā slimnīcā. Apzinību un atbildības IMHO var ieaudzināt tikai bērnībā. Ja vecāki to nav izdarījuši, tad “gruzīšana” ar plakātiem, TV, un radio neko vairs nedos.

+4
-1
Atbildēt

2

    andrisskrastins > IvetaKazoka 25.06.2010. 11.06

    Tie plakāti, TV un radio reklāmas dara svētīgu darbu, tā gluži nav – tā uzrunā un liek padomāt saprātīgi spriest spējīgajai sabiedrības daļai, it īpaši jauniešiem. Taču es piekrītu to, ka liels vairums šo braucēju ar lielajām promilēm ir ar ļoti bīstamām pohujisma tendencēm – viņiem Zivtiņa bargais acu skatiens vien liks paņirgt, nevis ņemt viņa vārdus vērā.

    Tā kā es silti ieteiktu CSDD un Ceļu policijai saprast, ka ar reklāmu un sabiedrisko domu viņi ir izdarijuši maksimumu – tagad ir jāķeras papildus klāt vēl pie citām metodēm. Kā ļoti nopietns piespiedu darbs. Lai ceļ jaunos bērnudārzus, valsts piķi ietaupīs.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    IvetaKazoka > IvetaKazoka 25.06.2010. 13.33

    IMHHO reklāmas kampaņas var atļauties rīkot tad, kad satiksmes drošības jomā viss svarīgākais jau izdarīts. Sakārtoti ceļi, CP ar sapratni par savu misiju, autoskolas, kurās iemāca, ka braukt pa kreiso malējo joslu pa tukšu ceļu ir ir ne tikai bīstami, bet arī tas pats, kas uz operas skatuves bez biksēm uzkāpt. Mani gan burtiski, gan pārnestā nozīmē tracina plakāti “ātrums nogalina” pie kaujaslauka, ko ceļu uzturētāji sarunas karstumā dēvē par valsts nozīmes ceļiem. Kurš normāls cilvēks pirks plazmas TV ja viņam mājai jumts tek?
    Protams, normāls neviens tā nedarīs. Bet kā var būt tā, ka nauda plakātiem un skaļām kampaņām ir, bet bedres aizlāpīt nevar??? Nu nav tas normāli. Sanāk kā anekdotē. Kāpēc nogrima komunisma kuģis? Tāpēc, ka visa enerģija tika novirzīta taurēšanai. :)

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu