Plāno grozījumus likumā par valsts noslēpumu • IR.lv

Plāno grozījumus likumā par valsts noslēpumu

47
Jānis Saliņš, F64
Indra Sprance

Publiski noteiktajos kritērijos pielaidi, iespējams, varētu ierobežot seksuālajām minoritātēm

Saeimas Nacionālās drošības komisija (NDK) gatavo grozījumus likumā “Par valsts noslēpumu”, kas paredzētu noteikt skaidrus kritērijus, pēc kādiem tiek piešķirta pielaide valsts noslēpumam, Ir.lv apstiprināja NDK vadītājs Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC).

Ir.lv rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka publiski zināmajās prasībās varētu parādīties jauni nosacījumi, piemēram, varētu tikt rosināts noteikt valsts noslēpuma piekļuves ierobežojumus seksuālajām minoritātēm. Tāpat varētu tikt apspriests, vai Satversmes aizsardzības biroja vadītājam vajadzētu saglabāt tiesības atcelt ierobežojumus pielaižu piešķiršanā, ja kandidāts neatbilst kādam no kritērijiem. Neoficiāli izskan, ka tādā veidā ar pielaidi varētu būt problēmas “PSRS apakšpulkveža meitai'', proti – Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka vietniecei Jutai Strīķei.

Kā Ir.lv skaidroja Jaundžeikars, šādi grozījumi nepieciešami tāpēc, ka citās Eiropas Savienības un NATO valdīs šie kritēji ir skaidri noteikti un ikvienam pretendentam, pirms viņš vēlas pieteikties kādam amatam, publiski pieejami. Savukārt Latvijā šie jautājumi ir neskaidri un “iespējamas manipulācijas”, sacīja deputāts. Vaicāts, vai viņam ir zināmi gadījumi, kad drošības iestādes “veikušas manipulācijas'' ar pielaižu izsniegšanu, Jaundžeikars atbildēja: “Man ir aizdomas par to.”

Savukārt kāds cits NDK loceklis Ir.lv sacīja, ka ar šiem likuma grozījumiem varētu risināt arī jautājumus par pielaižu sistēmas hierarhiju, piemēram, šobrīd sanākot tā, ka Saeimas NDK locekļiem pielaides piešķir drošības iestādes, kuras ir NDK pārraudzībā.

NDK vadītājs noliedza, ka šie grozījumi varētu būt saistīti ar ģenerālprokurora amata kandidātu Ēriku Kalnmeieru, kuram šobrīd nav pielaides valsts noslēpumam. Viņš arī noliedza, ka prasības pielaides izsniegšanai varētu tikt mīkstinātas.

.

Komentāri (47)

ievuliitis 17.06.2010. 10.54

Vai tikai man ir aizdomas, ka visi priekšlikumi, kas nāk no Jaundžeikara vadītās saeimas komisijas, kaitē mūsu valsts drošībai?

+48
0
Atbildēt

4

    snjuu > ievuliitis 17.06.2010. 11.23

    Jaundžeikars liekas jau aizgāja. Šim mīkstais mandāts (citi atteicās vai kā nu tur…).

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > ievuliitis 17.06.2010. 11.00

    Kāpēc tu domā viņu tur atjaunoja?

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    Guncītis > ievuliitis 17.06.2010. 11.04

    Jaundžeikars neuzticas drošības iestādēm. Šķiet ka baidās.
    kalvītis arī neuzticējās – tagad pazudis no politikas apvāršņiem.
    Arī jauundžeikars drīz ies to pašu ceļu.

    +11
    0
    Atbildēt

    0

    ivetao2007 > ievuliitis 17.06.2010. 12.03

    Jaundžeikeram ir netīras rokas un notraipīta sirdsapziņa. Tādas apšaubāmas personības nevienā civilzētā valstī nevarētu ieņemt kādu, pat viszemāko amatu. Latvija vēl ilgi sēdēs sūdos ar taādiem “Jaundžeikeriem”pie stūres. Viņš nebauda manu un daudzu manu tautiešu uzticību. Vai atceraties KĀ šis kungs nelikumīgi gribēja izpestīt savu dēlu pieķertu noziegumā?

    +16
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 17.06.2010. 11.10

Jaundžeikars atbildēja: “Man ir aizdomas par to.” +++ savu kārt es kļūstu aizdomīgs tikai izdzirdot uzvārdu – Jaundžeikers :). Un nevar rimties – pirms pašas promiešanas noteikti kaut kas ir “jāsakārto”, visi metas kaut ko kārtot :))

+30
0
Atbildēt

0

mxblack 17.06.2010. 11.03

Kad Saeimas lielākie divkoši sāk ķerties klāt valsts noslēpumam, tad ir skaidrs, ka nekas labs tur nav gaidāms. Tiek veidota kartējā shēma kādu mafiozi interesēs. Šodien Saeima ir kļuvusi neparasti vienprātīga, kad ir jāizlaupa valsti. Iejaucās pat Valsts Prezidents, lai to apturētu. Kāda būs nākamā nelietība, ko šī kompānija perina? Kas atkal Šlesera pārstāvim ir aiz ādas? Neko labu tur gaidīt nevaram.

+25
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu