Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

1

Nedēļas notikumi Latvijā

Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs nolēmis Saeimai apstiprināšanai ģenerālprokurora amatā virzīt prokuroru Ēriku Kalnmeieru. Bičkoviča iepriekš apstiprināšanai ģenerālprokurora amatā uz trešo termiņu izvirzīto Jāni Maizīti Saeima 15.aprīlī noraidīja. Maizīša pilnavaras beidzās 11.maijā. Bičkovičs iepriekš pēc tikšanās ar Saeimas frakciju vadītājiem Rīgas pilī izteicās, ka problēma Maizīša atkārtotā neievēlēšanā bijusi nevis kandidatūrā, bet gan «procesos, kas attīstījās šajā laikā».

Ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) paliek amatā – Saeima ar divu balsu pārsvaru (48 «par», 49 «pret», viens «atturas») noradīja opozīcijas lēmumprojektu par neuzticības izteikšanu. Demisijas pieprasītājas – Tautas partija, Saskaņas centrs un LPP/LC – lēmumprojektā nebija pamatojušas prasību, taču debatēs Saeimā un citur pārmeta viņam ekonomikas lēno izaugsmi, lielo bezdarbu un  arī Parex līzinga kompānijas pārdošanu. Ministrs vēlmi atcelt viņu no amata skaidroja ar viņa iestāšanos pret Rīgas siltuma privatizāciju, ko vēlējies Ainārs Šlesers un SC, un vēlmi ar grozījumiem Kredītiestāžu likumā saglabāt privilēģijas bijušajiem Parex akcionāriem. 

Valsts prezidents Valdis Zatlers 19.jūnijā sasaucis Nacionālās drošības padomes sēdi par konfliktu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā. Vēstulē biroja darbiniekiem KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis sūdzas par «politisko spiedienu» un viņa vietnieku nevēlēšanos pildīt rīkojumus. Vēstule tapusi kā atbilde uz KNAB izmeklētāju un operatīvo darbinieku vēstuli, kurā faktiski pausta neuzticība vadītājam. Zatlers uzskata, ka sēdē «Mēs izskatīsim šo jautājumu kā valstisku problēmu, nevis kā dažu amatpersonu vai nevalstisko organizāciju savstarpēji dažādos viedokļus.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu