Lembergs neesot tieši kontaktējies ar Kalnmeieru • IR.lv

Lembergs neesot tieši kontaktējies ar Kalnmeieru

14
Jānis Saliņš, F64

Ģenerālprokurota amata kandidāts noraidījis divas Ventspils mēra sūdzības

Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") sarunā ar aģentūru LETA atklājis, ka viņam nav bijis tieša kontakta ar ģenerālprokurora amatam izvirzīto prokuroru Ēriku Kalnmeieru.

"Viņš gan skatīja divas manas sūdzības un abas ir noraidījis," atzina Lembergs. Par ko bijušas sūdzības, Ventspils mērs vairs neatceroties.

Lembergs atzinīgi vērtē Kalnmeiera pausto, ka Ģenerālprokuratūrai kā iestādei pašai nevajadzētu veikt izmeklēšanu un pašai sevi arī uzraudzīt. "Tā ir vērtīga lieta, un tas ir labāk, nekā ir pašlaik, taču tās vēl nav reformas," sacīja Lembergs.

Ventspils mērs iepriekš pauda, ka bijušā ģenerālprokurora Jāņa Maizīša viens no klupšanas akmeņiem atkārtotai ievēlēšanai ģenerālprokurora amatā bijusi politiskā angažētība. "Arī Maizītis, tāpat kā [Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja bijušais priekšnieks Aleksejs] Loskutovs, sākumā bija neitrāls," sacīja Lembergs, atbildot uz jautājumu par Kalnmeiera politisko neitralitāti.

Jau ziņots, ka Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs un ģenerālprokurora amatam vakar izvirzītais prokurors Kalnmeiers noraida iespēju, ka izvēli varētu būt ietekmējuši politiķi. Bičkovičs žurnālistiem sacīja, ka pirms Kalnmeiera izvirzīšanas ģenerālprokurora amatam nav runājis ne ar vienu partiju par iespējamiem ģenerālprokurora amata kandidātiem.

Arī Kalnmeiers žurnālistiem apgalvoja, ka nav ticies ne ar vienu politiķi vai politisko spēku pārstāvi un arī ar viņu neviens no politiķiem iespēju kandidēt ģenerālprokurora amatam neesot pārrunājis. To virsprokurors skaidroja ar pārāk lielo uzmanību, kas pievērsta ģenerālprokurora amatam, "lai kāds riskētu to darīt".

Kalnmeiers sacīja, ka ar Ventspils mēru Lembergu esot ticies vienu reizi prokuratūrā, kad viņš "gāja pa kāpnēm augšā" procesuālu darbību veikšanai. Viņi pat neesot sasveicinājušies, jo viens otru vienkārši nepazīstot. "Ir atrasta kopsaikne ar Lembergu, es esmu dzimis Ventspils rajonā," ironizēja Kalnmeiers.

Laikraksts "Diena" Kalnmeieru minējis kā vienu no diviem ģenerālprokurora amata pretendentiem, "pret kuru neiebilstu apsūdzētais Ventspils mērs Aivars Lembergs". Savukārt "Neatkarīgā" atzīmē, ka Kalnmeiers esot viens no prokuroru grupas, kas uzskatāmi par apsūdzības līdzautoriem krimināllietā, kurā Rīgas apgabaltiesā tiek tiesāti Lembergs, viņa dēls Anrijs un uzņēmējs Ansis Sormulis.

.

Komentāri (14)

bonbon68 16.06.2010. 13.02

Mani fascinē vienkārši šitā tipiņa cinisms un nekaunība. Bet, tas ir Latvijas valsts nacionālās īpatnības-cilvēks kas apsūdzēts smagos noziegumos mierīgi paliek amatā ,un vel rausta savas marionetes(ZZS) pēc vajadzības. Kamēr kardināli nenomainīsim saimas sastāvu nekas nemainīsies.

+16
0
Atbildēt

0

markonimarkoni 16.06.2010. 13.14

“Aivars Lembergs atklājis, ka viņam nav bijis tieša kontakta ar ģenerālprokurora amatam izvirzīto prokuroru Ēriku Kalnmeieru”. Atļaušos secināt, ka netiešs (un par lietu) ir bijis!?

Neizsprotami, kāpēc kriminālnoziegumos apsūdzēta cilvēka ģīmis parādās ik uz soļa pie tam vietās, kur tas nepavisam nepiedien.

+11
0
Atbildēt

1

    andrejs_kirsis > markonimarkoni 16.06.2010. 15.25

    Jāpieļauj doma, ka viņiem ir virtuāla gara radniecība… Tas, ka kādreiz Hūtes sūdzības nav pieņemtas, nav arguments – cilvēks laika gaitā var mainīties atkarībā no apstākļiem.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 16.06.2010. 13.51

Nu kaut kā neticami, ka nav saskaņots ģenerālprokurora amata kandidāts ar vismaz diviem oligarhiem. Tā taču pierasts Latvijā. Pat Loskutovs izstāstīja, kā viņam vajadzēja tikties ar lembi uz šosejas!!!
Tas , ka visi kas Lembim nepatīk vai puisēnam dara pāri, ir politiski angažēti, jau arī nav nekāds brīnums, bet ir tieši Lembja stilā!
Ai, ai, Latvija!

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu