Kreptīga, īsta! • IR.lv

Kreptīga, īsta!

5
Gatis Gierts, F64
Anda Burve-Rozīte

Nacionālā teātra jauniestudējumā Skroderdienas Silmačos aktrise Dita Lūriņa-Egliena spēlē Antoniju. Reizē ar pirmizrādi 10.jūnijā sezonas noslēgumu piedzīvo arī TV3 seriāls UgunsGrēks ar Ditu galvenajā lomā 

Gribētos vienreiz Jāņus nosvinēt ar tradīcijām, tautastērpā, pašu ceptiem pīrāgiem, – tā 22.jūnija vakarā, pēc sezonas noslēguma izrādes Skroderdienas Silmačos dodoties mājup, viens otram teiks Nacionālā teātra aktieri Dita Lūriņa-Egliena un Mārtiņš Egliens. Kā gandrīz katru gadu, viņi Līgo dienā dosies uz Ditas tēvam, režisoram Valdim Lūriņam piederošajām mājām Alūksnes pusē pie ezera. «Sēdēsim pie ugunskura, iedzersim alu, cepsim šašliku kā vidējie aritmētiskie latvieši,» saka Mārtiņš. 

Skatītāji uz Skroderdienām Nacionālajā teātrī jūnijā nāk kā uz svētkiem. Aktieriem pašiem svētku sajūta mijas ar nogurumu pēc garās sezonas un prieku par gaidāmo atvaļinājumu. 

Šogad Skroderdienas atkal pa jaunam: astoņas sezonas tika spēlēts režisora Edmunda Freiberga iestudējums, nu laiks Indras Rogas jaunuzvedumam. Spriganās Ieviņas āda aktrisei Ditai Lūriņai ir nost! Tās vietā sievišķīgā Silmaču saimniece, Dūdara mīļotā Antonija. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu