Ikšķiles dumpinieks • IR.lv

Ikšķiles dumpinieks

4
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Anita Brauna

Esam pamatīgi aplauzušies – pēc gada darba Ikšķiles novada domē konstatē Kaspars Upacieris jeb Ufo. Tagad viņa partiju savā pulkā aicina Andris Šķēle 

Kaspars Upacieris par savu politisko darbību Ikšķiles pašvaldībā stāsta ļoti nopietni, nemaz neliekas, ka sarunas biedrs ir joku plēsējs Ufo no Radio SWH rīta programmas BB Brokastis. Tikai savos izteikumos viņš nav sevišķi politkorekts un runā tiešu valodu. «Nē, es neesmu nekāds nopietnais cilvēks,» atbild Upacieris, kad jautāju, vai profesionālā joku dzīšana ir radījusi nepareizu priekšstatu par viņu. Pašvaldības darbā viņš iesaistījies tikai tādēļ, lai saviem bērniem pēc 10 gadiem varētu teikt, ka mēģinājis kaut ko mainīt, ja viņi prasīs: «Tēt, kāpēc pie mums te ir tādā d**sā un citur Eiropā ir labāk?» 

Uz tikšanos kafejnīcā Sala netālu no Radio SWH deputāts atnāk krekliņā un pusgarās biksēs. Tikko beigušās nedēļas pēdējās BB Brokastis, un Ufo ķeras pie pusdienām – liellopa gaļas ar griķiem. 

Nebūdams mierā ar Ikšķilē notiekošo, pirms pagājušajām pašvaldību vēlēšanām Kaspars Upacieris izveidoja savu partiju Apvienība Iedzīvotāji un pamatīgi sapurināja vietējos – Ikšķiles novadā tika reģistrēta lielākā iedzīvotāju aktivitāte vēlēšanās Vidzemē. Apvienība Iedzīvotāji kļuva par vienu no vēlēšanu uzvarētājiem – tā domē ieguva piecas vietas, tikpat, cik iepriekšējā mēra Jāņa Rudzīša pārstāvētā Latvijas Zemnieku savienība. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu